Rasmus Paludan har meldt sig ind i nyt parti

Foto: Shutterstock.com

Stifteren af det islamkritiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, har meldt sig ind i et nyt parti.

Rasmus Paludan har meldt sig ind i det svenske parti Alternativ för Sverige (AfS). Det har både Rasmus Paludan selv, men også partilederen for AfS, Gustav Kasselstrand, udtalt til Ritzau.

Læs også

København: 45-årig fængslet efter terror i Nice

Årsagen til Paludans medlemskab er, at han skal hjælpe partiet med at komme i det svenske parlament, Riksdagen. Dette har de et mål om at opnå ved næste valg i 2022.

"Jeg har meldt mig ind i Alternativ för Sverige, og så har jeg skrevet og sagt, at hvis det er sådan, at det gør, at de kan få et bedre valg til Riksdagen, så er det jo dejligt," fortæller Paludan, og følger op med:

"Jeg er jo et forholdsvist kendt navn i svensk politik efterhånden, så derfor tænkte jeg, at hvis det på nogen måde kan støtte partiet til at få et godt valg, vil jeg gerne det."

Det er endnu ikke blevet besluttet, hvordan Paludan rent praktisk skal hjælpe partiet. I AfS er de dog "glade for at modtage hjælp fra Paludan," fortæller Gustav Kasselstrand i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Desuden følger han også op at fortælle, at Rasmus Paludan "har været fænomenal i at demonstrere, at islam er totalt uforeneligt med vores kulturer. Han risikerer sit liv for ytringsfrihed hver dag."

Af denne årsag er de glade for at modtage hans hjælp i valgkampen i 2022, siger Kasselstrand til Ritzau:

"Vi er glade for at modtage Rasmus' hjælp i valgkampen i 2022. Præcis i hvilke former, dette vil finde sted, er endnu ikke besluttet. Men Rasmus og jeg har ofte kontakt med hinanden og vil diskutere, hvordan vi bedst kan få gavn af ham."

I tvivl om parlamentet i Sverige

Rasmus Paludan har desuden fortalt, at han endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt han selv vil forsøge at komme i parlamentet i Sverige.

Han understreger dog, at hans fokus fortsat vil være på at få Stram Kurs i Folketinget i Danmark.

Læs også

Nu tilbagekaldes mundbind: Solgt over hele landet

"Mit fokus er 100 procent på at være fuldtidspartileder for Stram Kurs i Danmark. Lige nu skal vi blive opstillingsberettigede. Og det er jo det, jeg bruger mit liv på," fortæller han til Ritzau.

 

Dagens Gossip