Regeringen og blå blok strides fortsat om terrorpakke

Skrevet af admin

11/03/2015

Mest læste i dag

Efter et tre timer langt møde onsdag eftermiddag har forhandlere fra Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og SF forladt Justitsministeriet uden at have givet håndslag på den antiterrorpakke, man har forhandlet om siden sidste uge.

Selvom det går fremad, er det fortsat stridigheder om terrorpakkens finansiering, der adskiller parterne, oplyser lederen af blå blok, Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

- Som jeg sagde, da jeg gik ind, skal vi have sikkerhed for, at det jødiske samfund kan føle sig tryg ved, at man kan sende sine børn trygt i skole.

- Og så at det løft, vi laver, er finansieret, siger Lars Løkke Rasmussen og understreger, at justitsminister Mette Frederiksen (S) ikke er kommet med en finansieringsmodel, der er tilfredsstillende.

- Nej, for så havde vi haft en aftale, siger han.

Mette Frederiksen slog onsdag fast, at regeringen lægger op til en generel styrkelse af politiet og terrorberedskabet, samt at de initiativer, regeringen har lagt frem for at styrke politiets terrorbekæmpelse, ikke skal finansieres af politiets budgetter.

Men Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup afviser, at regeringen er kommet med en plan for, hvordan det skal ske.

- Man kan altså ikke udskrive en regning uden at sige, hvor pengene skal komme fra, siger Peter Skaarup.

Han har to områder, han gerne vil have belyst,

Hvad skal der ske for at undgå, at den store politiindsats, der sker i København, ikke går ud over resten af landet?

Og dernæst: Hvad der skal ske i årene fremover med en styrket indsats ved politiet og PET, hvad koster det, og hvor skal pengene findes.

Konservative frygter, at politiet skal betale initiativerne selv, og at det vil gå ud over den generelle politiindsats. Politisk ordfører Mai Mercado mener, at politiet næste år har op mod 600 millioner kroner færre end i år.

- Vi sagde allerede i efteråret, at vi ville tilføre 500 millioner kroner til området. Regeringen er nødt til at reagere, siger hun.

Regeringens antiterrorudspil indeholder 12 punkter, der skal forbedre sikkerheden i Danmark.

Pakken er regeringens svar på de attentater, der ramte København i februar med to dræbte civile og seks sårede politifolk til følge.

/ritzau/