Regeringen vil genindføre mundbind overalt

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Regeringen vil have flere restriktioner genindført og andre skærpet på grund af den stigende smitte med coronavirus.

På dagens pressemøde fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at epidemien er i vækst i samtlige regioner.

Læs også

Dronning Margrethe bekræfter: Har fået det 3. stik

Han fortæller også, at der er flere og flere, der bliver indlagt på de danske hospitaler. Sundhedsvæsenet er dog på nuværende tidspunkt i stand til at håndtere det stigende antal indlæggelser som følge af vaccinerne.

For at nedbringe smitten i Danmark, vil regeringen skrue op for vaccinationsindsatsen. I denne forbindelse påpeger Magnus Heunicke, at det er afgørende, at folk tager imod revaccinationerne, da vaccinens virkning mindskes over tid.

Derudover oplyser sundhedsministeren, at regeringen vil indføre mundbind på en lang række områder, hvilket blandt andet omfatter i kollektiv trafik, detailhandlen og i sundhedssektoren for besøgende og i nogle tilfælde ansatte.

"Vi er nødt til at indføre udvidelserne af brugen af coronapas og mundbind, fordi eksperterne vurderer, at det er nødvendigt. Det er en anden epidemi," siger Magnus Heunicke.

Han oplyser også, at regeringen vil indstille til, at grænsen for, hvornår man skal fremvise indendørs- og udendørs arrangementer, skal halveres.

På nuværende tidspunkt er grænsen på 200 indendørs, mens den udendørs er på 200. I indstillingen vil det hedde sig, at det skal være  100 indendørs og 1000 udendørs, sundhedsministeren.

Desuden ønsker regeringen udvidet brug af coronapas på statslige arbejdspladser samt uddannelsespladser. Hertil vil regeringen også indføre coronpas i liberale erhverv såsom frisører og tatovører.

Ydermere vil regeringen nedsætte tiden for, hvor længe en coronatest skal være gyldig. De vil nedsætte tiden til 72 timer for PCR-test og 48 timer for lyntest. Før var det hhv. 96 og 72 timer.

På pressemødet siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, flere gange, at det er nødvendigt med brug af mundbind. Han forsikrer dog også om, at det ikke er kommet for at blive.

Læs også

Indfører krav om mundbind på julemarkeder

"Når smitten er under kontrol, så smider vi mundbindene med sikkerhed," siger Søren Brostrøm.