Regioner kan ikke nå at trykke de nye sundhedskort

Selv om trykkemaskinerne, der spytter sundhedskort ud til danskerne, sættes i allerhøjeste gear, går det for langsomt. Dermed risikerer hele lovændringen, der kræver både et gult og et blåt sundhedskort i pungen, ikke at nå i mål som bebudet den 1. august.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Vi har sagt det klart og tydeligt: Vi kan ikke nå at trykke de mange nye kort, og vi havde gerne set, at Folketinget havde udskudt de nye regler, siger regionsformand Ulla Astmann (S), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

De nye regler indebærer, at alle danskere skal have et helt nyt gult sygesikringskort, fordi dækningen med den nye beslutning er ændret.

Det gule gælder ikke længere på rejse i udlandet, som der ellers står skrevet på bagsiden af sundhedskortet. Derfor skal Danske Regioner ud og bestille trykning af 5,6 millioner nye gule sygesikringskort.

- Vi kan ikke nå det, når vi skal overholde kravene om at udbyde opgaven, siger Ulla Astmann.

Sundhedsministeriet fastholder foreløbig, at de nye regler skal træde i kraft den 1. august, men sundhedsminister Nick Hækkerup (S) åbnede ved vedtagelsen i Folketinget for, at det kan vise sig umuligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip