Regnedrenge skoser Skat for sløvhed

Skatteyderne skyldte i 2011 77,5 milliarder kroner i restancer til SKAT. Siden 2009 er restancerne steget med 6,7 milliarder kroner, skønt SKAT både har taget flere initiativer, ekstraordinært har fået flere penge, og SKATs lovhjemmel er styrket.

Det kritiserer Rigsrevisionen skarpt i sit notat til Folketingets statsrevisorer.

- Restancerne er derimod fortsat med at stige, og de forudsatte effektiviseringer er ikke gennemført. Dette finder Rigsrevisionen ikke tilfredsstillende, lyder kritikken.

Statsrevisorerne kritiserede i 2010 i deres bemærkninger til Rigsrevisionens rapport skarpt, at SKAT ikke har fået begrænset restancerne, som i 2009 udgjorde 66,9 milliarder kroner.

I november 2005 afløste SKAT de kommunale og statslige myndigheder, som inddrev restancer. Forinden lå opgaven i kommunerne, Økonomistyrelsen, politiet og ToldSkat.

I dag har SKAT ikke fået udviklet og igangsat it-systemet "Et Fælles Inddrivelsessystem" (EFI). Det er tværtimod yderligere forsinket med mindst halvandet år. Forsinkelsen forklarer, hvorfor SKAT ikke har fået gennemført sine planlagte besparelser.

Skatteministeriet har indsat ekstra personale til at inddrive restancer. Fra 2012 har SKAT lavet to nye måltal for restancer på finansloven. Da Rigsrevisionen ikke ser måltallene som forbedringer, anbefaler de Skatteministeriet at overveje forbedringer i finansloven.

I rapporten fra 2010 var it-systemet EFI allerede forsinket med 4 1/2 år. Da steg restancerne med over en tredjedel - 34 procent - fra 2006 til 2009. Desuden vidste SKAT ikke, hvor store beløb SKAT årligt inddrev. Nu er restancerne vokset yderligere i 2011.

Trods forsinkelsen regner Skatteministeriet med at klare effektiviseringskrav for SKAT i 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip