Rejsekortet som du kender det i dag er snart slut

Skrevet af Kamille Isaksen

06/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rejsekortet blev introduceret som et pilotprojekt af DSB tilbage i 2008 og har siden udviklet sig til at være en afgørende del af den offentlige transportinfrastruktur.

Dagens topnyheder

En ny æra for rejsekortet er under opsejling. 

Fra 2024 forventes det, at rejsende ikke længere skal rode efter det hvide plastickort for at foretage check ind og ud. 

En dedikeret app vil nemlig tillade brugere at foretage disse handlinger direkte fra deres mobiltelefoner, hvilket Rejsekort og Rejseplan bekræfter.

Det skriver DR.

Direktør Kasper Schmidt forklarer, at denne opdatering har været længe undervejs på grund af den tekniske kompleksitet og behovet for specifikke GPS-signaler. 

Han understreger, at med 3,3 millioner kunder, har de været nødsaget til at forberede dette grundigt, idet det kræver omhyggelig planlægning.

Rejsekortet blev introduceret som et pilotprojekt af DSB tilbage i 2008 og har siden udviklet sig til at være en afgørende del af den offentlige transportinfrastruktur. Gitte Boisen, en rutineret bruger af rejsekortet, glæder sig over den forestående app-lancering: 

Med den kommende app behøver passagerer ikke længere foretage ekstra tjek-ind, når de skifter transportmiddel undervejs på deres rejse. Derudover vil en notifikation på telefonen minde brugerne om at checke ud ved rejsens afslutning, hvilket Gitte Boisen ser som en fantastisk funktion: "Jeg glemmer det altså nogle gange, så det er rigtig fint."

Selvom appen bliver tilgængelig i 2024, vil det stadig være muligt at bruge det fysiske rejsekort. Planen er dog at fase det fysiske kort ud. På Københavns Hovedbanegård har holdningerne til dette været delte. 

Pendleren Rasmus Rasch fra Odense mener, at der bør opretholdes et analogt alternativ: "Selv har jeg ikke et problem med en app, men det ville mine bedsteforældre eksempelvis have."

Share