Restaurationsbranche med bøn til danskerne: Stop det!

Foto: Shutterstock

Den høje promille er ikke lige sjov for alle.

Julefrokosterne står som bekendt for døren. Her vil folk måske være udklædte, men de vil derimod helt sikkert få lidt - eller meget - øl samt shots. 

Men det er ikke sikkert, at det bliver lige sjovt for alle.  

Læs også

Lidl bekræfter: Det kan være slut

Brancheforeningen Horesta har ifølge Ekstra Bladet meldt ud, at flere restaurantgæster ender med at blive så løsslupne, at de udviser grænseoverskridende adfærd overfor de ansatte.

Det kan omfatte alt fra verbale overfusninger til seksuel chikane, hvilket selvsagt ikke er i orden. 

"Når den gode julefrokost-stemning bliver blandet med alkohol, sker det desværre, at personalet i restauranterne bliver udsat for forskellige former for grænseoverskridende adfærd fra gæsterne," siger Pia E. Voss, administrerende direktør i Horesta, i en pressemeddelse.

Ifølge en undersøgelse fra Arbejdstilsynet har hver femte medarbejder på restauranter og barer oplevet at blive udsat for chikane af gæster.

"Det er heldigvis et klart mindretal af gæsterne i vores erhverv, som overskrider personalets grænser på den måde. Men aktuelt vil jeg opfordre julefrokostselskaberne til at have intern selvjustits," siger Pia E. Voss, der tilføjer:

"Få stoppet det med det samme, hvis en kollega har glemt, hvad det vil sige at opføre sig respektfuldt, når man er i byen."

Læs også

TV 2 løfter sløret: Her er Danmarks første 'Bachelorette'

 

Dagens Gossip