Riddersholm: Hobros præstationer aftvinger respekt

Hobro har som det eneste superligahold kun tabt én kamp. Oprykkerne har den næstbedste målscore, og det er tilmed blevet til sejre over både FC København, OB og Brøndby.

Fredag aften møder sensationsholdet Hobro på hjemmebane førerholdet FC Midtjylland, og det er overraskende nok et topopgør mellem nummer fire og et - i spillerunde 10.

- Jeg havde forventet, at Hobro ville klare sig godt og solidt og ikke ville være distanceret, som mange eksperter havde forudset.

- Men at Hobro skulle ligge med fire sejre, fire uafgjorte og kun et nederlag og have den næstbedste måldifference af alle hold i Superligaen efter ni kampe, det må jeg være ærlig og indrømme, det havde jeg ikke set komme.

- Det er jo bare et skulderklap til spillertruppen, træneren og klubben, at de har håndteret at løfte den opgave. Det er imponerende, siger FCM-træner Glen Riddersholm.

Hobro har leveret stabile præstationer og har tilmed ikke tabt en eneste kamp på hjemmebane, og især sejrene over FCK og Brøndby aftvinger respekt hos FCM.

- Det viser, at der er mange veje til succes. De har om nogen vist, at vejen også kan gå gennem det kollektive - at man står sammen, siger Riddersholm.

Hobro har desuden nogle evner, ingen andre hold besidder lige så godt, fortæller FCM-træneren.

- Hobro har også vist, at holdet søger flest nærkampe og vinder flest andenbolde. Og så er det faktisk meget overraskende også det hold, der laver flest driblinger i Superligaen.

- Så det er ikke bare et hold, som har en god organisation og struktur. Det er faktisk også et hold, som har mange matchvindertyper. Derfor har vi også stor respekt for Hobro. Jeg kan i hvert fald garantere, at vi kommer ikke til at undervurdere dem, siger Riddersholm.

- Det er en helt ny modstander for os. Vi har aldrig mødt Hobro før i Superligaen. Men vi kender selvfølgelig til rigtig mange af spillerne, fordi mange af dem har en fortid i Midtjylland, og træneren Jonas Dal kender vi også. Så der er lagt op til en seværdig og spændende kamp.

- Vi skal anstrenge os meget for at få de tre point. Men der er ikke så meget at rafle om, vi er favoritter, selv om Hobro har været sæsonens store overraskelse indtil nu. Og vi tager til Hobro for at vinde, lyder kravet fra Riddersholm.

Fredagens topbrag går i gang klokken 18.30.

/ritzau/