Rød blok: Vi høvler videre på knasterne i finansloven

Efter et maratonmøde onsdag aften er SF og Enhedslisten igen mødt op hos finansminister Bjarne Corydon (S) torsdag over middag i bestræbelserne på at nå til enighed om en finanslov for 2015.

Men der er fortsat langt til en aftale, for uenigheden er stor. Regeringens røde støttepartier vil have ændrede dagpengereglerne og afviser at skære i ulandsbistanden.

Regeringen fastholder derimod dagpengereformen og vil hente 2,5 milliarder kroner på ulandsbistanden for at kunne betale for den øgede tilstrømning af asylansøgere.

- Desværre er de her forhandlinger meget svære. Vi mener, at der skal ske noget på dagpengene og kontanthjælpen, men det er en kæmpe knast.

- Vi tager forhandlingerne meget alvorligt, for det er en mulighed for at gøre noget for de mennesker, der er hårdt ramt af både dagpenge- og kontanthjælpsreformerne, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun svarer ikke direkte på, om parterne er ved at nærme sig, når det gælder omfanget af nedskæringer i ulandsbistanden.

- Når vi bliver ved med at komme, så er det, fordi der er noget at forhandle om. Men der skal ikke være tvivl om, at vi er imod, at det er verdens allerfattigste, der skal betale for flygtningesituationen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

SF's partiformand, Pia Olsen Dyhr, ser ikke store skred i forhandlingerne.

- Regeringen har ikke rigtig været til at hugge og stikke i, når det drejer sig om dagpengespørgsmålet, men det er vigtigt for SF, siger hun.

Og samme melding kommer i forhold til ulandsbistanden.

- Jeg synes, at regeringen har stået ret stejlt på det her, så jeg synes ikke, at det er sådan en let øvelse. Og det er ingen hemmelighed, at det for SF er rigtig svært at skære på ulandsbistanden, siger SF's leder, som blandt var transportminister i den forhenværende SRSF-regering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip