Roskilde Festival bekræfter: Slut efter 2024

02/12/2023 12:13

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næste år vil blive sidste år, man kan se den i al sin pragt.

Mest læste i dag

Det bliver snart et farvel til den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival, men minderne derfra vil forblive.

Det bliver nemlig ikke det sidste, man kommer til at se til Orange Scene på den legendariske festival.

Sjællandske Nyheder, der har været i kontakt med festivalens direktør, Signe Lopdrup, kan dog afsløre, at Orange Scene ikke længere lever op til behovene for verdens største kunstnere samt er slidt op og derfor ikke længere er brugbar.

Af selv samme årsag vil Roskilde Festival 2024 altså blive det sidste år, den bliver brugt, inden den skiftes ud i 2025.

"Stålkonstruktionerne skulle skiftes ud, og det skal dugen i den grad også. Den er faktisk blevet repareret, og vi har gjort alt, hvad vi kan, for at strække levetiden så langt som muligt, siger festivalens direktør," udtaler Signe Lopdrup til Sjællandske Nyheder ifølge Ritzau.

Når scenen skiftes ud, bliver det den tredje i rækken i festivalens levetid. Men denne gang bliver det større.

Den vil ikke skulle bygges op hvert år, men kommer i stedet til at bestå af en permanent og en midlertidig del. Førstnævnte del er en halvcylindrisk stålkonstruktion på over 24 meter, som uden for festivalperioden vil være overdækket.

Delen bygges for at få en konstruktion, der er mere stabil, mens det samtidig er mere bæredygtig.

Direktøren kan videre tilføje, at selv om den nye scene på mange punkter vil adskille sig fra den nuværende, vil den stadig være genkendelig og de kunder, der kommer år efter år, har derfor intet at frygte.

Den nuværende Orange Scene er en begrænsning for festivalen, fordi man ifølge Signe Lopdrup har måttet sige nej tak til en koncert med rockbandet Rammstein og den spanske sangerinde Rosalía, fordi forholdene ikke har været til det.

Orange Scene er den største scene på festivalen med plads til omkring 60.000 tilskuere.