DMI udsender advarsel: Kraftigt snefald under opsejling

Skrevet af Emil Martesen

02/12/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
DMI melder om kraftigt snefald under opsejling.

Mest læste i dag

I første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og det ser bestemt ikke ud til, at de vinterlige tendenser lakker mod enden lige foreløbigt.

Det skriver DMI.

Denne weekend vil fortsat være præget af kold og vinterlig vejr med snebyger hist og her. Lørdag vil en kold nordlig vind holde temperaturen under frysepunktet i de fleste områder, og dagen vil byde på en blanding af sol og snebyger. Alle får sol at se i løbet af dagen, men der vil være flere steder, hvor det holder tørt. Natten til søndag forventes temperaturer at dykke under 10 graders frost i visse områder.

Søndag vil varmen begynde at presse på fra sydvest, hvilket vil medføre, at temperaturen i de sydvestlige egne stiger over frysepunktet, og ved Vesterhavet kan den endda nå op til 5 graders varme. Resten af landet vil dog fortsat opleve frost, og der kan forventes yderligere snefald.

En særlig opmærksomhed skal dog rettes mod den nordlige og centrale del af Jylland, hvor flere vejrprognoser antyder kraftige snebyger natten til søndag og søndag formiddag. Her advarer DMI om snebyger stedvis så kraftige, at der henover 6 timer samlet set kan komme op mellem 15 og 20 cm sne.

I næste uge forventes varmere temperaturer, som vil bringe Danmark over frysepunktet. DMI's prognose indikerer, at hvis man ønsker at bygge snemænd, er det bedst at udnytte weekendens sne. Denne pludselige ændring i vejret er en påmindelse om vinterens uforudsigelighed og dens evne til hurtigt at transformere landskabet.