Rusland hævner sig mod Finland

Foto: Shutterstock

Rusland har nu hævnet sig mod vores nordiske venskabsland.

Det seneste stykke tid har der været stor opmærksomhed på både Finland og Sverige, da begge lande har valgt at søge om medlemsskab i NATO. 

Forsvarsalliancen har ikke just et godt samarbejde med Rusland og landets præsident, Vladimir Putin, for tiden, og Putin har ikke lagt skjul på, at han ikke er glad for, at Finland og Sverige ønsker at blive medlem af alliancen.

Læs også

Rusland advarer Sverige og Finland: "De bør ikke have nogen illusioner om, at vi simpelthen vil affinde os med det"

Flere har derfor frygtet - og frygter fortsat - at der kommer en voldelig reaktion fra Rusland, men det er heldigvis ikke sket endnu. 

Nu har Rusland dog hævnet sig på Finland, men det har faktisk ikke noget med landets anmodning om NATO-medlemsskab at gøre. 

Det skriver TV2

Rusland har nemlig udvist to finske diplomater som reaktion på, at Finland tidligere udviste flere russiske diplomater. 

Det oplyser Rusland udenrigsministerium, som understreger, at udvisningen ikke skyldes Finlands NATO-ansøgning. 

Både Sverige og Finland har meldt ud, at de vil søge om medlemsskab, men statsminister Mette Frederiksen har for nyligt udtalt, at der godt kan gå flere måneder, før de officielt er medlemmer. 

Derfor har blandt andre Danmark, Norge, Island og Storbritannien allerede nu givet de to lande en sikkerhedsgaranti om, at vi vil støtte dem militært, hvis det bliver nødvendigt - også før de er officielle medlemmer af NATO.

Læs også

Mette Frederiksen: Danmark vil beskytte Sverige og Finland militært mod Rusland

 

 

 

Dagens Gossip