Rusland med voldsom trussel: Jeres borgere vil føle smerten

Skrevet af Nicolai Busekist

21/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rusland har udsendt en voldsom trussel, efter et forbud mod russisk transport af varer er blevet en realitet.

Dagens topnyheder

Nikolai Patrushev, der er en af præsident Vladimir Putins tættest allierede, har tirsdag fremsat en voldsom trussel.

Han sagde, at Rusland vil reagere mod Litauens forbud mod, at varer, der er sanktioneret af EU, kan transporteres til og fra den russiske enklave Kaliningrad via Litauen, på en sådan vis, at deres 'borgere vil føle smerte'.

Sådan lyder det fra nyhedsbureauet Reuters.

Nikolai Patrushev er i dag en del af det russiske sikkerhedsråd, men han har en fortid som KGB-spion. Han udtalte desuden i samme ombæring, at de 'fjendtlige handlinger' fra Litauen, er et bevis på, at Rusland ikke kan stole på Vesten.

"Rusland vil helt afgjort reagere på sådanne fjendtlige handlinger," lød det fra Patrushev ifølge det statslige nyhedsbureau RIA.

Han fortalte også, at der bliver arbejdet på at finde 'passende foranstaltninger', og at dette vil blive ført ud i livet i den nærmeste fremtid.

"Konsekvenserne vil have en alvorlig, negativ indvirkning på befolkningen i Litauen," fortsatte han.

Litauen, der er medlem af både NATO og Den Europæiske Union, sagde, at de blot følger de aftalte EU-sanktioner mod Rusland og tilføjede, at det var 'ironisk' at høre Rusland klager, taget deres invasion af Ukraine i betragtning.

"Det er ironisk at høre retorik om påståede krænkelser af internationale traktater fra et land, som muligvis har overtrådt hver eneste internationale traktat," lød det fra den litauiske premierminister Ingrida Simonyte ifølge Reuters.

"Der er ingen Kaliningrad-blokade. Litauen implementerer EU-sanktioner," sagde hun også.

Kaliningrad, der tidligere var kendt som havnen i Koenigsberg, og var hovedstaden i Østpreussen, blev erobret fra Nazityskland af Den Røde Hær i april 1945 og afstået til Sovjetunionen efter Anden Verdenskrig.

I dag ligger Kaliningrad klemt inde mellem NATO-medlemmerne Polen og Litauen.