Rusland truer Elon Musk: "Hvis jeg dør under mystiske omstændigheder, har det været rart at kende jer"

Foto: Shutterstock

Elon Musk har givet udtryk for, at Rusland måske forsøger at slå ham ihjel.

Ruslands "militære specialoperation" er gået ind i sin tredje måned, og krigen har allerede kostet mange tusinde både russiske og ukrainske soldater livet, ligesom tusindvis af civile også er blevet ofre for krigen. 

Senest har ukrainske myndigheder fundet ligene af 44 civile under en femetagers bygning, som blev ødelagt af russiske angreb tilbage i marts. Det skriver TV2.

Læs også

Tidligere rektor: Prins Nikolai brød reglerne som elev på Herlufsholm

Stort set alle vestlige lande har siden invasionens start d. 24. februar offentligt meldt ud, at de støtter Ukraine, og mange lande har endda støttet Ukraine direkte med våben, penge og meget andet. 

Også enkeltpersoner har støttet Ukraine ved at organisere indsamlinger og lignende, og især Elon Musk, som pt er verdens rigeste mand, har gjort sit for at hjælpe det krigshærgede land. 

I starten af krigen skrev Ukraines vicepremierminister, Mykhailo Fedorov, et opslag på Twitter, hvor han bønfaldte rigmanden om at "give Ukraine adgang til 'Starlink'-stationer."

Starlink er en masse satelitter, som er Musks forsøg på at give "højhastigheds internet til lokationer, hvor adgang tidligere har været upålidelig, dyrt eller helt utilgængelig."

Få timer efter Fedorovs anmodning, skrev Musk følgende på Twitter: "'Starlink'-service er nu aktiv i Ukraine. [...]."

Siden har både journalister (blandt andre danske Rasmus Tantholdt), civile og soldater brugt systemet, som er sikret mod russisk jamming, til at kommunikere med hinanden og omverdenen, og det har gjort, at Musk nu har modtaget trusler fra Rusland. 

Chefen for Ruslands pendant til NASA, Dmitry Rogozin, som tidligere har udtalt, at Rusland kan udslette samtlige NATO-lande på "en halv time," har således skrevet til russiske medier, at "den fangede stabschef fra den 36. marinebrigade i Ukraines væbnede styrker, oberst Dmitry Kormyankov," har udtalt, at 'Starlink-udstyr' er blevet leveret til Ukraine af Elon Musks selskab.

Rogozin har fortsat skrevet, at Musk derfor har leveret udstyr til "militante" "nazister" ved hjælp af "militærhelikoptere i Mariupol."

Ydermere har Rogozin skrevet: "Elon Musk er derfor involveret i at forsyne de fascistiske styrker i Ukraine med militære kommunikationsystemer. Og for dette vil du bøde på en voksen måde, Elon, uanset hvor meget du spiller dum."

Rigmanden har svaret ved at kalde Rogozins definition af "nazister" fejlagtig. "Ordet 'Nazi' betyder ikke, hvad han tilsyneladende tror," har Musk således skrevet i et opslag, hvor han har delt en oversat udgave af Rogozins opslag. 

Musk har tilsyneladende derudover forstået Rogozins opslag som en dødstrussel og har derfor efterfølgende skrevet følgende besked til sine mange følgere på Twitter: "Hvis jeg dør under mystiske omstændigheder, har det været rart at kende jer."

Læs også

Vanvittig flugt afsluttet efter flere dages intens jagt: Fængselsvagt skød sig selv

 

 

Dagens Gossip