Russisk oligark betaler fodboldlandstræners løn

Ruslands italienske fodboldlandstræner, Fabio Capello, har langt om længe fået den løn, som han har ventet på i mere end et halvt år.

Ifølge russiske medier er det rigmanden Alisher Usmanov, der står bag udbetalingen af de op imod otte millioner euro (60 millioner kroner), som Capello havde til gode hos det russiske fodboldforbund (RFU).

- Vi har gjort de nødvendige foranstaltninger, så pengene kan blive overført, siger RFU fredag i en pressemeddelelse.

Capello har længe gjort opmærksom på, at lønnen fra det økonomisk pressede forbund er udeblevet, men italieneren har aldrig indsendt en officiel klage.

I januar fik han opbakning fra Uefas præsident, Michel Platini, som kaldte det skidt for Ruslands omdømme, hvis værten for VM 2018 ikke kunne betale løn til sin landstræner.

Det var idrætsminister Vitaly Mutko, der rettede henvendelse til Usmanov om et lån. Usmanov er ifølge magasinet Forbes den rigeste mand i Rusland og ejer blandt andet hovedparten af den engelske fodboldklub Arsenal.

Capello, der er blandt verdens bedst lønnede landstrænere, er under kritik i Rusland efter en skuffende præstation ved VM sidste sommer og en sløj start på EM-kvalifikationen, hvor russerne kun har vundet én af de første fire kampe.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip