Ryanair-topchef: Vender eksisterende København-ruter om

Hvis den danske fagbevægelse følger op på sit varsel om en blokade mod Ryanair, kommer det kun til at have betydning for en af de fire nuværende ruter fra Københavns Lufthavn.

Det understreger Michael Kevin O'Leary, administrerende direktør i Ryanair, efter et pressemøde i København.

Her har det irske lavprisselskab meddelt, at det ene fly, som er tilknyttet København, ligger til at blive flyttet på grund af konflikten med den danske fagbevægelse.

- Vi har fået et brev fra fagbevægelsen om, at de vil blokere flyet i København fra 18. juli.

- Hvis de ikke ombestemmer sig, så flytter vi flyet ud af København 15. juli, sådan at der ikke er noget at blokere for, siger Michael Kevin O'Leary til Ritzau.

I stedet vil flyet frem over have base i litauiske Kaunas, hvorfra det skal betjene en ny rute mellem Litauens næststørste by og den danske hovedstad. Den nye rute erstatter samtidig ruten til Warszawa.

I øjeblikket har Ryanair dog også tre andre ruter fra København, der går til London, Milano og Dublin.

- De vil fortsætte, men med et Dublin-baseret fly, et Milano-baseret fly og et London-baseret fly. Vi vender egentlig bare ruterne om, forklarer Ryanair-topchefen.

- Alle ruterne og trafikken vil fortsætte, så passagerne ikke mærker til noget på grund af den nye base i Kaunas. De eneste folk, der bliver påvirket af det, er passagerer på København-Warszawa ruten samt piloterne og kabinepersonalet, tilføjer han.

Meldingen kommer, efter at Ryanair i onsdags af Arbejdsretten blev påbudt at anerkende, at Serviceforbundet har ret til at kræve en forhandling om en overenskomst, fordi irerne har oprettet base i København.

Retten fastslog samtidig, at fagbevægelsen havde ret til at iværksætte en arbejdskonflikt mod Ryanair, herunder sympatiaktioner fra andre forbund.

Spørgsmål: Hvad er næste skridt i forhold til Ryanairs danske del af forretningen?

- Det næste skridt er de nye ruter til Kaunas, Bologna og Edinburgh (som Ryanair præsenterede fredag, red.), siger Michael Kevin O'Leary og tilføjer:

- Vi fortsætter med at vokse i Danmark, hvor der er et stort marked for Ryanair. Derfor fortsætter vi med at investere i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip