Så gik den ikke længere: Frank Jensen trækker sig

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Frank Jensen trækker sig.

Frank Jensen er ikke længere overborgmester i København. 

Det står klart efter dagens pressemøde, der fandt sted på græsplænen ved Kulturhuset Islands Brygge på Islands Brygge.

Læs også

Nu advarer Disney+ om særligt indhold

I går havde havde Socialdemokratiet nemlig krisemøde, hvor Frank Jensen havde indkaldt til mødet, efter at en række sager om krænkelser af kvinder er kommet frem i offentligheden.

Siger undskyld

På Facebook har Frank Jensen undskyldt overfor de kvinder, der har været udsat for hans adfærd.

"Jeg har selv været en del af en dårlig, usund, men også gammel og rodfæstet kultur i vores parti. Jeg har selv være en del af problemet. Jeg vil gerne være med til at skabe den nødvendige forandring. Det handler om mig selv," skriver han og uddyber senere i opslaget:

"Medierne har naturligt interesseret sig meget for min adfærd igennem de mere end 30 år, jeg har været folkevalgt, som MF’er, minister og overborgmester. Og ja, jeg har haft andre sager igennem årene. Meget har ændret sig siden dengang. Og sager om krænkelser bliver heldigvis taget meget mere alvorligt i dag. Jeg vil meget gerne give min uforbeholdne undskyldning til de kvinder jeg har krænket."

Det var ikke nok

Efter krisemødet udtalte Statsminister Mette Frederiksen, at hun så på sagerne med stor alvor.

“Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu. Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling,” sagde Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

Denne kultur skal nu skabes uden Frank Jensen ved roret som overborgmester. Efter gårsdagens krisemøde bakkede 22 ud af 32 deltagere ved mødet stadigvæk op om Frank Jensen som overborgmester, men det var altså ikke nok til at lade ham blive ved posten, og han har valgt at trække sig.  

Læs også

Raser mod Rema 1000: Dette produkt kan I ikke sælge

 

 

 

 

Dagens Gossip