Så store er de: Asiatiske dræberhvepse kommer snart til Danmark

Foto: WA State Dept. of Agriculture på Twitter

Det har været en af tophistorierne i flere medier over alt i verden. De farlige asiatiske gedehamse spreder sig til flere lande, og snart kan de være i Danmark. Der er allerede fundet enkelte eksemplarer af den frygtede gedehams i landet.

Hvis man er allergisk over for giften, kan et enkelt stik være nok til at slå et voksent menneske ihjel. Da den asiatiske gedehams faktisk kan stikke flere gange, så er den potentielt også farlig for folk, der ikke er allergiske. 

Siden gedehamsen kom til Europa i 2004, har den langsomt spredt sig og den nærmer sig landets grænser. Enkelte eksemplarer er allerede fundet i landet, men der er indtil videre ikke identificeret deciderede bosteder for gedehamsen. Gedehamsen med det latinske navn Vespa Mandarinia er blandt de største i verden, og de kan blive helt op til fem centimeter lange.

Som det kan ses på indlejrede billede fra WA State Dept. of Agriculture, så er den asiatiske gedehams noget større end almindelige hvepse. Den kan blive op til fore centimeter lang, og den betragtes som et skadedyr.

Den asiatiske gedehams er en invasiv art, der er en stor trussel mod biodiversiteten, de steder, den spreder sig til. Det anbefales derfor, at man udrydder arten inden den får lov til at slå sig ned nye steder.  

Hvis du skulle få øje på den, så bedes du indrapporterer det med det samme, så de forhåbentligt hurtigt kan blive udryddet, inden de når at sprede sig.

Den asiatiske gedeham kan udrydde bistader og ødelægge økosystemer landet over. Når gedehamsen tilmed også er farlig, skal der handles hurtigt, så den ikke får fodfæste i Danmark.

I Frankrig alene bruges der op til 75 millioner kroner om året på at bekæmpe skadedyret.

Læs også

Dagens helt: 15-årig hopper i kanalen for at redde barn på 15 måneder

 

 

Dagens Gossip