Sådan bliver din krop påvirket, når du ser for mange tv-serier

Når man først har prøvet at have en hel sæson af en fremragende tv-serie til rådighed, og masser af tid til at sluge den, så ved man også, hvor svært det er at slukke for fjernsynet.

Man skal altid lige se et afsnit mere - og et afsnit mere. Desværre går høj underholdningsværdi og sundhed ikke rigtig hånd i hånd.

Forskere fra Texas University har ifølge tv2.dk lavet en liste med de konsekvenser, som det altopslugende tv-kiggeri kan have for dit helbred.

Du får skyldfølelse
At se det ene afsnit af din yndlingsserie efter det andet er et fix på linje med overspisning og alkoholisme. Det føles rart, mens du gør det, men bagefter får du skyldfølelse over alt det, du kunne have udrettet på de timer, du lå på sofaen og var oplsugt at et andet univers. Forskerne kan se, at der udskilles masser af lykke-endorfiner i hjernen, mens vi ser serier, men niveauet falder, så snart vi slukker for flimmerkassen.

Du bliver nedtrykt
De vilde verdener, som vores yndlingskarakterer befinder sig i, påvirker vores humør. Når man er færdige med en serie, og hverdagen kalder, kan den barske virkelighed forårsage nedtrykthed, fordi den er grå og kedelig sammenlignet med universerne i tv-serierne.

Læs også: Her er Danmarks bedste tv-serie

Dit stofskifte bliver lavere
Når man ligger vandret og ser Walking Dead eller Breaking Bad, er man desværre ikke lige så aktiv som hovedpersonerne. Ens stofskifte bliver sat i laveste gear, og konsekvenserne viser sig på sidebenene. Forskning viser, at personer, som er afhængige af tv-serier vejer op mod 23 procent mere end andre.

Din søvn bliver ødelagt
Det blå lys fra vores elektroniske dimser hæmmer kroppens produktion af det naturlige sovemiddel melatonin. Det betyder, at man får sværere ved at falde i søvn og sover mindre tungt. Derfor er det en dårlig idé at se tv-serier om aftenen, hvis man har en plan om at være udhvilet og frisk næste dag.

Dine øjne bliver tørre
Træthed i øjene og problemer med at fokusere kan skyldes, at vi glemmer at blinke, mens vi glor ind i fjernsynet. Når vi undlader at blinke, bliver øjet ikke fugtet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip