Særnummer af Charlie Hebdo rammer danske kiosker fredag

Skrevet af admin

23/01/2015

Dagens topnyheder

Danskerne får nu endnu en chance for at få fat i det franske satiremagasin Charlie Hebdo, efter at de 300 eksemplarer i Danmark blev revet væk sidste fredag. En ny sending af magasinet sælges over hele landet fredag.

I sidste uge stod folk i hele Europa i kø fra tidlig morgen for at få et eksemplar af det første nummer af Charlie Hebdo efter terrorangrebet på redaktionens medarbejdere 7. januar.

12 blev koldblodigt skudt og dræbt.

Forsiden er prydet af en tegning af den grædende profet Muhammed, som med en tåre i øjenkrogen betror læserne "Je suis Charlie" (Jeg er Charlie). Magasinet blev revet væk.

I denne uge er det lykkedes Bladkompagniet at få fingre i 5000 eksemplarer af særudgaven, der kommer ud i landets kiosker fredag.

- Magasinerne bliver fordelt ud over hele landet i 150 kiosker. En af dem er Kihoskh på Vesterbro, der får 125 eksemplarer, siger Christian Lanng Nielsen, direktør i Bladkompagniet.

Kihoskh skriver på sin hjemmeside, at det ikke er muligt at reservere et eksemplar.

- Og det er desværre heller ikke sandsynligt, at der vil være eksemplarer til alle interesserede.

I sidste uge blev der trykt mere end fem millioner eksemplarer på grund af den kolossale efterspørgsel.

Normalt har satirebladet et oplag på 60.000, men efter sidste uges terrorangreb mod avisens redaktion er bladene blevet revet væk, både i Frankrig og andre lande.

Oprindeligt havde distributøren MLP besluttet at trykke én million eksemplarer. Det blev sat op til tre og siden fem millioner.

En del af overskuddet går til de efterladte efter de ofre, der blev dræbt i forbindelse med angrebet mod Charlie Hebdo.

/ritzau/