SAS: Nye fyringer rammer også Danmark

Det rammer også den danske del af administrationen i SAS, at der nu skal skæres yderligere 200 stillinger som del af den omfattende spareplan.

- Vi kommer ikke til at sætte tal på, hvor mange det er i Danmark, men vi har samlet set meldt ud, at det drejer sig om i omegnen af 200 mennesker fordelt i Sverige, Norge og Danmark, siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Oprindeligt blev medarbejderne præsenteret for en besparelse på 800 stillinger i luftfartsselskabets administration, men med den seneste udmelding lyder spareøvelsen altså nu på 1000 medarbejdere.

Den drypvise udmelding skyldes, at en del af den nye organisation skulle falde på plads, før ændringerne kunne meldes ud.

- De rigtige personer skulle på de rigtige poster for at træffe beslutningerne, siger pressechefen.

Ledelsen vil ikke sætte tal på, hvor mange stillinger der skæres i de enkelte lande, men administrationen samles i Sverige og skæres altså ned til et minimum i Norge og Danmark, lød det i spareplanen i november sidste år.

Med de seneste fyringer er der fortsat ingen garantier for, at medarbejderne kan ånde lettet op. For der kan komme flere nedskæringer på bordet undervejs.

- Vi kan aldrig garantere, at der ikke sker ændringer i SAS-organisationen fremadrettet. Vi skal være lønsomme, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

At flere skal finde sig et nyt arbejde, end det oprindeligt var meldt ud i redningsplanen, blev meddelt på et møde mellem SAS-ledelsen og de tillidsvalgte torsdag, men først lørdag kom det frem i den norske avis Dagens Næringsliv.

- Når vi holder møder med de faglige organisationer lige for tiden, er det klart, at der er meget seriøse og ikke specielt positive emner på dagsordenen, fordi vi er i denne her proces nu, hvor det handler om at omstrukturere, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip