Seere raser mod DR efter Jes Dorph-interview i Aftenshowet

Foto: Michael Barrett Boesen/Ritzau Scanpix

Det var “skrækkelig journalistik”, mente mange seere.

Onsdag aften gæstede Jes Dorph-Petersen Aftenshowet på DR. Han er blevet fyret fra TV 2 efter en intern undersøgelse på kanalen, hvor to kvinder anklager ham for krænkende adfærd tilbage i 2001 og 2003. På Facebook har Jes Dorph-Petersen givet udtryk for, at han synes, at processen har været "uværdig, ensidig og uretfærdig.”

Læs også

Jes Dorph-fyring påvirker Abdel Aziz Mahmoud på direkte tv: Det har ikke været nemt

I Aftenshowet fortalte han om fyringen og hans side af sagen. Det var en tydelig berørt Jes Dorph-Petersen, der blev interviewet af DR-værten Mette Bluhme Rieck. 

“Det her er meget ubehageligt at sidde og snakke om, vil jeg sige. Det er meget grænseoverskridende, og jeg vil ikke sige så meget mere om det”, udtalte han blandt andet, da Mette Bluhme Rieck spurgte ind til en af anklagerne, og hvad der konkret fandt sted. 

“Jeg synes, det er et lidt tarveligt spørgsmål at stille mig, hvad jeg kan huske, og hvor lang tid tilbage jeg kan huske et eller andet. Det synes jeg ikke er fair,” svarede han på et andet spørgsmål fra Mette Bluhme Rieck, hvor hun spurgte ind til forældelsesfrister for sådanne type sager.  

Til Ekstra Bladet fortæller Jes Dorph, at han ikke synes, at interviewet i Aftenshowet var okay. 

“Jeg er ikke tilfreds med det interview. Jeg havde forklaret, at jeg havde sagt det, jeg ville om anmeldelserne og anmelderne - også af respekt for dem - og den aftale overholdt de ikke. Tværtimod blev jeg krydsforhørt på en måde, der faktisk mindede mig om advokatundersøgelsen, hvor jeg skulle modbevise, at deres påstande var rigtige,” siger han og kritikserer også værten Mette Bluhme Rieck.

“I øvrigt var det tydeligt, at intervieweren ikke havde læst Politikens artikel ordentligt, fordi hun anklager mig for at have sagt ting, jeg faktisk ikke har sagt.”

Utilfredse seere raser

Det er ikke kun Jes Dorph, der er utilfreds med interviewet. På Facebook er der flere, der raser mod DR.

“Troede I skulle være neutrale i et interview. Her blev der både sendt onde øjne og tydelige holdninger mod Jes Dorph-Pedersen. Ekstremt uprofessionelt,” skriver en, mens en anden er enig:

“Hun var til at krumme tæer over. Hendes opførelse var direkte ubehagelig og rystende.”

“Jeg var virkelig på vej til at lukke flere gange, men syntes jeg skyldte Jes at blive og høre hans forklaring. Skrækkelig journalistik - det kan DR1 ikke være bekendt,” skriver en sur seer og bakkes op af en anden, der synes, at det var “klamt at se på”.

“Sad flere gange og blev så gal og ked af det på Jes Dorphs vegne. Tænk at DR1 kan være bekendt at sætte Mette Bluhme på som tydeligvis allerede har dømt ham og som på ingen måde er professionel nok til at skjule det. Det var så klamt at se på og tager hatten af for Jes, som blev til det sidste og ikke rejste sig op og gik trods den arrogante og dømmende kvinde.”

Du kan se interviewet med Jes Dorph-Petersen i Aftenshowet her. 

Læs også

Lego-arving: Morten Kirk Johansen død

 

 

 

 

Dagens Gossip