Sender børn og ansatte hjem: Smitte i vuggestue

I Aabenraa Børnehus er et enkelt barn testet positiv for COVID-19 på en stue i vuggestuen. Foto: Google Maps.

Der er testet positiv for COVID-19 i vuggestuen, og derfor er børn og ansatte sendt hjem.

Lige nu stiger antallet af smittede rundt om i landet i så høj en grad, at både landets sundhedsminister, Magnus Heunicke, og statsminister, Mette Frederiksen, har varslet, at det er en bekymrende udvikling.

I går kunne vi skrive om, hvordan et gymnasium i Aarhus har hjemsendt samtlige elever, og nu er der også sket et udbrud i Aabenraa. Onsdag fik Aabenraa Kommune besked om smittetilfælde af COVID-19 på Kongehøjskolen, Varnæs Skole og Aabenraa Børnehus, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Derfor er en del børn og ansatte sendt hjem.

Læs også

Smittet i efterårsferien: Nu lukker skole helt ned

Der er tale om én elev i 5. klasse og én elev i 8. klasse på Kongehøjskolen i Aabenraa, der er smittet. 

“De relevante forældre er orienteret om, at vi har hjemsendt den pågældende 5. klasse samt den pågældende 8. klasse på skolen. Dertil er tre andre elever sendt hjem, da de også defineres som nære kontakter. Der er også hjemsendt to lærere. Vi opfordrer fortsat til, at man følger myndighedernes retningslinjer tæt, så vi sammen kan komme smitten til livs,” siger skolechef i Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen.

På Varnæs Skole er to klasser sendt hjem. Her er der tale om en smittet lærer, hvorfor 2. og 3. årgang på skolen er sendt hjem, da de er defineret som nære kontakter.

Vuggestue er også ramt

I Aabenraa Børnehus er et enkelt barn testet positiv for COVID-19 på en stue i vuggestuen. Derfor er børn og ansatte på barnets stue sendt hjem. Det handler konkret om tre voksne og otte børn på stuen.

De må komme igen, når…

Børnene må komme i skole eller institution efter en negativ test foretaget tidligst fire dage efter smittetilfældet. Herefter gentages testen, efter barnet er tilbage i skolen eller institutionen. Ønskes der ikke test, skal barnet være isoleret i hjemmet i syv sammenhængende dage uden symptomer, før barnet igen kan komme i skole eller institution, oplyser kommunen.

Læs også

Mor trodser myndighedernes anbefaling: Vil afholde halloween alligevel

 

 

 

Dagens Gossip