Smittet i efterårsferien: Nu lukker skole helt ned

Onsdag middag er 12 elever fra Marselisborg Gymnasium konstateret smittet. Foto: Google Maps.

Eleverne fordeler sig på alle årgange og klasser, og det har resulteret i nedlukningen.

Der er ikke nogen, der bliver smittet på skolen. Det konstaterer Kirsten Skov, der er leder af Marselisborg Gymnasium til TV 2 Østjylland. 

Læs også

Nu indføres nye retningslinjer for corona-tests

Onsdag middag er 12 elever fra gymnasiet konstateret smittede med corona, og de er ifølge lederne blevet smittet i efterårsferien. På skolen er der nemlig en masse retningslinjer, der følges meget nøje, forklarer hun, og derfor er der ikke nogen, der er blevet smittet på skolens arealer.  

De mange smittede fordeler sig på alle årgang og klasser, og derfor har skolen nu valgt at hjemsende alle elever. 

“Alle elever vil modtage virtuel undervisning hjemmefra torsdag og fredag, og så starter vi almindelig undervisning igen mandag,” siger Kirsten Skov.

Som en del af smitteopsporingen vil en række elever blive kontaktet. Resten af skolens elever kan mandag møde ind til undervisning igen, hvis de vel at mærke er symptomfri.

Smitten stiger

Det er ikke kun på Marselisborg Gymnasium, at smitten stiger. I dag er der kommet nye smittetal fra Statens Serum Institut, og hele 630 personer er bekræftet smittet med coronavirus, og dermed er der sket en stigning på 101 personer siden i går.

Antallet af indlagte er til gengæld faldet siden i går, hvor der er seks færre indlagte. Det betyder, at der nu er 122 indlagte i Danmark. Desværre har to mennesker mistet livet siden i går.

I forbindelse med de høje smittetal, afholdt myndighederne i dag en fælles pressebrief, hvor de fortalte om den nuværende situation.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm fortæller, at det ikke er uventet, at smitten er steget, men at det stadig er bekymrende. Derudover forventer han også, at der kommer andre smitsomme sygdomme, som man normalt vil se på denne årstid.

Læs også

LIGE NU: Bekymrende højt antal smittede

 

 

 

 

 

Dagens Gossip