Seniorpræmie på mere end 70.000 kroner skattefrit: Sådan får du den

Skrevet af Henrik R

25/06/2022
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Hvis du er ved at nærme dig din pension, bør du sætte dig ind i reglerne om seniorpræmien. Der er nemlig mange penge i spil, hvis du vælger at arbejde bare et år mere end planlagt.

Mest læste i dag

Seniorpræmien kan optjenes fra det år, hvor du opnår alderen til at få folkepension og 12 måneder frem.

Herefter er der flere muligheder for at få pengene udbetalt, og der er rigtig mange muligheder for at forsøde pensionisttilværelsen.

Der er dog visse betingelser, der skal opfyldes i forbindelse med optjeningen af seniorpræmien. For det første skal din alder være så høj, at du ville kunne få din folkepension. Det skriver mediet Pensionist.dk.

Dernæst skal du have haft minimum 1.560 løntimer i de 12 måneder, du arbejder, efter folkepensionsalderen. Det svarer i alt til et gennemsnit på 30 timer om ugen. Sidst skal din timeløn opnå et minimum. I 2022 var dette minimum 128,33 kroner.

Så mange penge kan du optjene

Når du har arbejdet det første år efter retten til folkepensionen, så får du et skattefrit tillæg på 44.221 kroner (2022).

Du kan også vælge at arbejde et år mere, så du i alt tager to år efter den mulige folkepension. Her kan du optjene 26.322 kroner (2022).

I alt kan du således optjene en præmie på 70.543 kroner (2022) ved at arbejde to år efter din opnåede folkepensionsalder.

Derefter er det så slut. Der kan ikke optjenes flere penge ved at arbejde et tredje år.

Sådan får du pengene

Er du almindelige lønmodtager, får du automatisk den første seniorpræmie udbetalt to måneder efter, optjeningsperioden er endt. Seniorpræmien for det andet år bliver altså udbetalt to år og to måneder efter, du har opnået folkepensionsalderen.

Er du derimod selvstændig, så skal du søge om seniorpræmien på www.borger.dk. Her kan du søge ét år efter, du har nået folkepensionsalderen.