SF: Uholdbart med tilsandede landsretter

Det er "bare ikke godt nok", når borgere, virksomheder og myndigheder venter længere og længere, før de kan få en dom ved de to landsretter. Men vi lever i en krisetid, og selvom penge formentlig kan løse problemet, er det ikke sikkert, de kommer.

Det mener SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, efter at både Østre og Vestre Landsret advarer om et "akut behov" for at dæmme op for lange sagsbehandlingstider i civile sager.

- Det er svært at vente mange år, før vi får løst problemet, og jeg vil tage spørgsmålet op. Men jeg kan ikke love, at vi står med en pose penge, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Ritzau.

- Det ser dog ud som om, at penge er en del af løsningen, og det må vi se nærmere på. Jeg kan godt se, at det her ikke holder, erkender retsordføreren fra regeringspartiet.

Det står så slemt til, at Østre Landsret nu må ændre målsætningerne om, hvor hurtigt sager skal behandles. De har simpelt hen vist sig at være urealistiske.

Ambitionen har for eksempel været at kunne afsige dom inden et år i halvdelen af de principielle civile retssager, som er blevet henvist af byretterne. Men i første kvartal er det kun lykkedes med cirka 16 procent af sagerne, oplyser retspræsident Bent Carlsen.

De nedjusterede målsætninger vækker bekymring hos retsordføreren, der selv har ventet omkring fire år på en afgørelse i en civilsag.

- Det kan have stor konsekvenser for borgerne, hvis civile retssager tager lang tid. Vi lever slet ikke op til de målsætninger, som vi selv har stillet, og det er på alle måder betænkeligt, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Forklaringen på de tilsandede landsretter er enkel. Der kommer flere sager, men samtidig er antallet af dommere og andre ansatte skåret ned.

En langsigtet løsning vil indebære, at der kommer balance mellem antallet af sager og antallet af ansatte - og kun med flere ansatte vil det være muligt at få nedbragt de alt for lange sagsbehandlingstider, fremhæver Bent Carlsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip