Skal du handle i Normal? Så bør du overveje, at læse dette

Skrevet af Emil Martesen

12/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du handle i Normal?

Mest læste i dag

Er du blandt dem, der overvejer at lægge vejen forbi en Normal-butik, så bør du spidse øre.

Sagen er den, at B.T. har lavet en pristjek inden for prisvenlige plejeprodukter, og her faldt Normal i øjnene.

I pristjekket blev 10 almindelige plejeprodukter sammenlignet mellem fem forskellige butikskæder, herunder Normal, Bilka, Føtex, Kvickly og Matas, og resultatet taler sit klare sprog.

Undersøgelsen slår i hvert fald én ting fast. Hvis du har overvejet at gå i Normal for at handle plejeprodukter, så er det ikke prisen, der skal holde dig fra det.

I pristjekket distancerer Normal sig markant fra konkurrenterne ved at tilbyde den billigste indkøbskurv. Kunder hos Normal kan spare op til 81,50 kroner sammenlignet med priserne hos Matas, der ifølge undersøgelsen ligger i den dyre ende af spektret.

Selv når man ser bort fra Matas og sammenligner Normals priser med med Bilkas, som havde den næstbilligste kurv i undersøgelsen, er Normals priser stadig 37,95 kroner lavere.

Normals evne til at holde priserne lave har ikke kun vundet dem adskillige pristjek i B.T., men har også påvirket prissætningen blandt konkurrenterne.

Salling Group, som står bag Bilka, Føtex og Netto, har eksempelvis indrømmet, at de har justeret priserne på 300 af deres plejeprodukter som en direkte reaktion på Normals prissætning.

Det vidner om, at Normal har en stor indflydelse på markedet, og at de bidrager til øget konkurrence, som skubber priserne i den retning, som forbrugerne godt kan lide.

Normals vedholdende fokus på at tilbyde kunderne værdi for pengene cementerer deres status som en forbrugernes billigste mulighed.

Du kan se pristjekket ved at klikke her.