Skal du have penge tilbage? Så pas på

18/08/2023 08:52

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det ser ægte nok ud, men der er desværre tale om svindel.

Mest læste i dag

I disse dage er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man tjekker sin mailindbakke. Der er nemlig svindelmails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være fra Sygeforsikring Danmark og lover modtageren penge tilbage.

Mange danskere har modtaget disse svindelmails, hvor de bliver lovet "penge tilbage" fra Sygeforsikring Danmark. Disse mails indeholder typisk et link, som modtageren opfordres til at klikke på for at få adgang til en såkaldt refusionsformular. Men pas på – det er en fælde.

Vi er alle bekendte med de klassiske svindelmails, hvor man får besked om en ukendt rig onkel i Amerika eller en fjern tante i Afrika, der efterlader en stor arv. Disse er nemme at gennemskue. Men når svindelmails udgiver sig for at være fra en troværdig institution som Sygeforsikring Danmark, kan det være sværere at skelne mellem ægte og falsk.

Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, er det vigtigt at huske, at legitime tilbagebetalinger normalt indsættes direkte på din Nemkonto. Derfor bør enhver mail, der beder dig om at klikke på et link for at modtage en tilbagebetaling, vække mistanke.

Et godt råd er altid at tjekke afsenderens mailadresse. I tilfældet med de falske mails fra Sygeforsikring Danmark var mailadressen tydeligt mistænkelig og ikke til at stole på.

Det er ikke kun via mail, at svindlere forsøger at narre folk. Der er også rapporteret om stigende svindel via telefon, hvor svindlere bruger spoofing-teknikker til at foregive at ringe fra velkendte numre.