Skattestyrelsens store brøler sikrer 1,1 millioner danskere flere penge: Så meget drejer det sig om

Skrevet af Emil Martesen

21 uger siden

|

22/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skattestyrelsens store brøler sikrer 1,1 millioner danskere flere penge.

Dagens topnyheder

En fejl i Skattestyrelsens beregning af renten på restskat har forårsaget en forventet statskassetab på 80 millioner kroner.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) oplyste dette i en orientering til Folketingets skatteudvalg.

Sådan skriver EuroInvestor.

Ifølge ministeren er det praktisk umuligt at efteropkræve det fulde beløb, idet dette ville risikere andre vigtige projekter. Der er dog planer om at efteropkræve en mindre del for at begrænse tabet:

"Ud fra en samlet vurdering er det i praksis ikke muligt at efteropkræve hele beløbet uden at sætte andre forretningskritiske projekter i risiko", skriver Skatteministeren i orienteringen ifølge EuroInvestor.

Drejer sig om 1,1 millioner danskere

Cirka 1,1 millioner danskere er berørt af denne fejl, og de mange danskere har altså betalt for lidt i skat. De fleste mangler blot at betale 100 kroner, men for en mindre gruppe er beløbet større.

Fejlen skyldes en manuel tastefejl ved beregning af den såkaldte referencerente, som anvendes til at fastsætte renten på årsopgørelsen.

Fejlen er blevet opdaget i forbindelse med forberedelserne til nye årsopgørelser for indkomståret 2022, hvilket har ført til en forventning om, at det samlede tab kan stige til omkring 80 millioner kroner. Skattestyrelsen har nu indført nye procedurer for beregning af rentesatsen for at forhindre gentagelse af lignende fejl.

Ud fra en samlet vurdering er det i praksis ikke muligt at efteropkræve hele beløbet uden at sætte andre forretningskritiske projekter i risiko", understreger Jeppe Bruus.

Han tilføjer, at skatteforvaltningen undersøger muligheden for målrettet efteropkrævning af en mindre andel for at begrænse tabet, men forventer, at størstedelen af de for lidt opkrævede beløb skal afskrives.