Skidt nyt for bilister: Nu bliver brændstof endnu dyrere

Foto: Shutterstock

Onsdag blev der truffet en stor beslutning, der får konsekvenser for bilister i hele verden. Nu bliver det nemlig endnu dyrere at tanke bilen.

I den kommende tid bliver det næppe billigere, når du skal fylde benzin eller diesel på bilen. Prisen på benzin og råolie er nemlig på vej op, og onsdag er den steget med hele 30 øre pr. liter. Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Tre personer anholdt efter knivdrab i Vejle

Årsagen til, at prisen er på vej op er, at de olieeksporterende lande ikke er tilfredse med, at prisen på råolie er faldet. Som følge af dette, så har Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC) og OPEC+ truffet en afgørende beslutning.

På et ministermøde, der blev afholdt i Wien onsdag, blev det nemlig besluttet, at man vil skære godt og grundigt ned for produktionen. Ifølge Finans vil man helt konkret skære produktionen ned med hele to millioner tønder i døgnet.

Det har medført, at prisen allerede er blevet sat op på oliebørserne rundt omkring i verden. Og når prisen stiger her, så kommer den også til at sige for bilisterne.

På trods af, at der er blevet truffet en beslutning om, at man vil reducere den daglige produktion med to millioner tønder olie, så bliver den egentlige reduktion ikke helt så stor. I realiteten bliver den kun skåret ned med 880.000 tønder i døgnet.

Grunden til dette, er at 14 ud af de 21 medlemmer i OPEC+-landene allerede producerer mindre end aftalt, og at den aftale nedskæring bliver fordelt mellem alle lande, der er en del af sammenslutningen.

Det betyder, at der faktisk kun vil være syv ud af de 21 medlemmer, der i nærmeste fremtid vil være tvunget til at skære ned på produktionen.

Læs også

Kæmpe valg-bombe fra Mette Frederiksen

Nyhedsbureauet Reuters skriver desuden, at USA har forsøgt at overbevise de øvrige medlemmer om, at der skal produceres mere. Sådan kom det dog ikke til at gå, da der var flertal for beslutningen om at skære ned på produktionen.

 

Dagens Gossip