Skidt sæson tvinger McLaren til at lede efter penge

Formel 1-teamet McLaren-Honda, hvor Kevin Magnussen fortsat er reservekører, har haft en usædvanligt skidt sæson.

Med 13 af de 19 grandprixer kørt, er teamet lige nu nummer ni og næstsidst i konstruktørernes samlede VM-stilling.

Præmiepengene er hemmelige, men ifølge britiske Skysports, står McLaren på den konto til at miste i omegnen af 20 millioner dollar, mere end 130 millioner kroner.

McLaren-chefen Eric Boullier erkender, at der skal findes flere penge, men han siger også til Skysports, at flere sponsorer med stor sandsynlighed snart vil blive meldt ud.

- Vi arbejder hårdt. Vi er åbenlyst nødt til at finde sponsorer. Hvis vi ikke slutter i den rigtige ende af VM-tabellen, mister vi nogle præmiepenge, og dem er vi nødt til at finde ud af, hvordan vi erstatter, siger Eric Boullier.

Det kan være alvorligt at miste mere end 130 millioner kroner, men Eric Boullier konstaterer også overfor Skysports, at han forventer, at nye sponsorer er på vej ind.

- Vi arbejder som hold hårdt på at styrke vores sponsorgruppe. Jeg kan ikke garantere 100 procent, men med 99,9 procents sandsynlighed, vil vi snart kunne melde noget ud, siger han videre.

McLaren havde indtil 2013 den britiske telegigant Vodafone som hovedsponsor, men en anden af teamets øverste chefer, Ron Dennis, sagde tidligere på året, at den slags store sponsorer hører fortiden til.

Kevin Magnussens fremtidige tilhørsforhold til McLaren er fortsat uvist. Britiske medier skriver, at Jenson Button i weekenden vil annoncere, at han stopper i Formel 1. Det åbner en mulighed for danskeren, men McLaren kan også vælge en anden løsning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip