Skoleelever lavede syrebomber: Hundelufter og hund fik ætsninger

Foto: Shutterstock

Elever på en dansk skole eksperimenterede med kemikalier, hvilket nu har resulteret i, at politiet og kommunens SSP-enhed er blevet involveret.

En gruppe drenge fra 9. klasse på Egebjergskolen ved Horsens har brugt en del af deres skoletid på at eksperimentere med forskellige kemikalier. Derved har de formået at lave det, som skoleledelsen har kaldt for 'syrebomber'. 

Læs også

Ny smitterekord: Markant stigning i nye smittetilfælde

Dette fremgår af et brev, der er blevet udsendt til skolens forældre af skolens leder, Karen Schmidt Poulsen, som Ekstra Bladet har set.

"Vi har på skolen desværre haft nogle elever i udskolingen, der har eksperimenteret med hjemmelavede ”syrebomber” i skoletiden – både i går og i dag. ”Bomberne” laves ved at hælde afløbsrens i en flaske og kan sprænge ukontrolleret," fremgår det af brevet, ifølge Ekstra Bladet

Sagens karakter og alvor har medført, at skolen har valgt at involvere SSP-enheden i Horsens Kommune. Desuden har brandvæsenet også været på besøg på skolen torsdag, hvor de har skyllet et areal i skolegården. 

"Skolens grund er igen i dag blevet afsøgt, hvor vi har fundet yderligere ”bomber”. Disse er bortfjernet ligesom brandvæsenet har været og gennemskyllet vores sandareal i den store skolegård, hvor en af flaskerne sprang," står der også i brevet. 

Desuden er sagen også blevet meldt til politiet. Det har Tanja Nyborg, der er direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, oplyst. 

Hun fortæller, at de ser med stor alvor på sagen, hvorfor systemet har sat sig sammen, for at få håndteret sagen på bedst mulig vis. 

"Vi skal have talt med børn og elever og forklaret, at det måske kan ligne simple drengestreger, men at det faktisk er rigtig farligt. Vi skal have talt om, hvorfor man ikke skal gøre det, og hvilke konsekvenser det kan få for andre mennesker, hvis det går galt," fortæller hun også til Ekstra Bladet. 

Hun understreger, at de pågældende elever ikke vil blive bortvist fra skolen, eftersom kommunen fortsat har en undervisningsforpligtelse. 

Hundelufter og hund fik ætsninger

Af brevet fremgår det også, at en hund og dens ejer har fået ætsninger, da de har været i kontakt med den væske, som drengene har lave syrebomber med. 

"Vi er blevet bekendt med, at der også udenfor skoletiden sker diverse uheldige episoder på skolens grund. Senest i går har en hund og dens ejer fået ætsninger ved kontakt med væske (fra en syrebombe) i springvandet i skolegården," står der i brevet, som Ekstra Bladet har set. 

Både forældre og børn bliver også opfordret til at være særligt opmærksomme, hvis de vælger at benytte skolens arealer til leg og aktivitet.

Læs også

Ekstra krydderi på flyveturen: Stewardesse sælger sex på rejsen

I brevet står der også, at man under ingen omstændigheder må nærme sig eller røre ved diverse beholdere, da det kan være disse syrebomber. Indholdet er stærkt ætsende og det vides ikke, hvornår den kan sprænge. 

 

Dagens Gossip