Skrottede ‘Disney Sjov’: Nu melder DR ud om ‘Disneys Juleshow’

17/11/2023 13:38

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt om 'Disneys Juleshow'

Mest læste i dag

Efter en kontroversiel beslutning om at skrotte det velkendte program 'Disney Sjov' efter 31 år og erstatte det med 'FredagsTamTam', er der nu flere danskere, som bekymrer sig, om hvorvidt DR også har tænkt sig at udskifte endnu en tradition.

Her er nemlig tale om ‘Disneys Juleshow’, der har været en fast bestanddel af danskernes jul i over 50 år.

Efter en varig tradition, der strækker sig tilbage til 1967, har 'Disneys Juleshow' været et højdepunkt i mange danske hjem. Det har været en juletradition med nostalgiske indslag som Rip, Rap og Rups sneboldskamp med Anders And og Jesper Fårekyllings 'Når du ser et stjerneskud'.

Sidste år blev DR kritiseret for at fjerne 'Disney Sjov', hvilket resulterede i utilfredshed hos seerne. En afstemning viste, at hele 79% af de 55.000 personer, der stemte, ville savne programmet.

DR udtalte dengang til B.T., at deres forhandlinger med Disney-koncernen gælder kun for et år ad gangen.

I lyset af den tidligere kontrovers har DR endnu ikke officielt meldt noget ud angående 'Disneys Juleshow', men de har informeret Newsner om, at de i øjeblikket forhandler med Disney-koncernen og forventer at genindføre 'Disneys Juleshow' i år.

Selvom der endnu ikke er en officiel erklæring fra DR, antyder deres udtalelse, at danskernes juletradition med 'Disneys Juleshow' sandsynligvis vil fortsætte i år. 

Dermed kan danskerne forvente endnu en jul i selskab med elskede Disney-karakterer som Askepot, Bambi og Snehvide.