Slut med fjams, kusse og mis: Kvindens kønsdel skal hedde "Gina"

Det er slut med at sige fisse, mis, kusse og andre mere eller mindre vulgære og negativt ladede navne. Fra nu af skal vi sige ”gina”.

”Gina”. Det ord skal erstatte betegnelser som fisse, kusse og mis – i hvert fald hvis det står til det dommerpanel, som netop har kåret vinderen af magasinet Tidens Kvinders landsdækkende konkurrence om at finde et nyt navn til kvindens køn.

Dommerne, som blandt andet tæller Renée Toft Simonsen, Christine Feldthaus og Katrine Berling, har haft hele 312 forslag at vælge imellem, og de mener, at de med ”gina” har fundet et ord, der yder kvindens kønsdel retfærdighed.

LÆS OGSÅ: Pornostjerner tjener 'klatten': Her er sexindustriens 20 rigeste

- Navnet er ikke nyt i den forstand, men det vandt, fordi det er kort og præcist. Samtidig lyder det som en blødere og mere feminin udgave af det mere kliniske ord vagina, siger Helle Hartz, redaktionschef på Tidens Kvinder og medlem af dommerpanelet.

Hun bakkes op af psykolog og brevkasseredaktør Renée Toft Simonsen:

- Navnet er kort og præcist, nemt at sige og sådan lidt kælenavnsagtigt – sødt og sexet på én gang.

LÆS OGSÅ: Se alle billederne: Facebook-side hylder gigantiske bryster

Dommerpanelet skulle kåre en vinder blandt 20 udvalgte ord, og inden da var der frasorteret en del ganske kuriøse forslag.

Eksempler på kusse betegnelser, der blev vejet og fundet for let, er: FrauZentrum, Lykkesump, Svansløsmus, Nederen, Æggekoger, Dronte, Snapperen, Skilderhuset, Lodretsmil, Skedejlig, Klithytten, Tissemis, Solvognen og Sceneindgang.

 

Dagens Gossip