Søren Brostrøm: Dette bør du ikke gøre juleaften

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Med lidt over en måned til juleaften melder Søren Brostrøm nu ud, hvordan aftenen bør foregå.

Julen er fuld af traditioner, men ligesom med stort set alt andet i 2020, så må vi indstille os på, at julen i år også bliver anderledes på grund af coronavirussen.

Læs også

William og Kate i stor sorg: “Vi kommer til at savne ham så meget”

Det forklarede direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm i Go' Aften Live på TV 2 i fredags, skriver Se & Hør.

Dansen om juletræet

Når det kommer til dansen om juletræet i år, så skal du ikke stikke lappen frem og gribe fat i den nærmeste hånd. I hvert fald skal du lige være sikker på, hvis hånd det er.

“Hvis det ikke er nogen, du er "på kram" med, så ville jeg selv gøre det, at jeg vil foreslå, at når man går rundt om juletræet, så markerer man, at man holder i hånd snarere end at gøre det,” forklarer Søren Brostrøm.

Derudover bør man også holde lidt igen, når der skal synges ‘Højt fra træets grønne top’ og andre julesange- og samler. Synge er nemlig en potentiel stor smittespreder, så Søren Brostrøms bedste råd er at nynne i stedet for. 

“Hvis én blandt de ti, der går rundt om juletræet er smittet uden at vide det, så kan man smitte de ni andre, så jeg ville nok mere nynne, end jeg ville synge højt,” forslår han. 

Afstand ved bordet

Hvis du bøvler med familiemedlemmer, der fylder ved bordet, så kan du glæde dig til, at der kommer til at blive god plads omkring dig. I hvert fald hvis coronarestriktionerne skal overholdes. Ved bordopdækningen skal der helst holdes en meters afstand - to meter, hvis man er i risikogruppen, understreger han. 

Læs også

Nu er der sne på vej

 

 

 

Dagens Gossip