Sofie Linde om MeToo-historie: Jeg har begået en fejl

Skrevet af Mathias Busekist

18/09/2021
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sofie Linde erkender, at hun har fundet en fejl i sin julefrokost-historie, som var med til at sætte gang i MeToo-bølgen i Danmark.

Mest læste i dag

Sofie Linde fik med sin julefrokost-historie sat gang i MeToo-bølgen i Danmark, men nu fortæller hun, at hun har opdaget, at der er en detalje ved historien, der ikke stemmer - men heldigvis en menneskelig en af slagsen. 

Hun fortæller i et opslag på Instagram, at hun har taget et kig på sine gamle kontrakter, hvorefter det stod hende klart, at hun havde regnet forkert:

"Jeg har altid været overbevist om, at jeg startede på Danmarks Radio, da jeg var 18 år gammel. Det var jeg ikke. Jeg var 19 år," skriver hun.

32-årige Sofie Linde har dog længe haft en mistanke om, at der var noget ved tallene fra julefrokost-historien, der omhandler en stor tv-kanon, som truede med at "ødelægge hendes karriere", hvis hun ikke gav ham et blowjob. 

"Jeg må erkende, at jeg i forbindelse med mit interview med Politiken for årsdagen for talen (afholdt til Zulu Comedy Galla 2020, red.), studsede lidt over de årstal, som jeg i mange år efterhånden, har taget udgangspunkt i, uden større omtanke, når jeg har omtalt min karriere. Men grundet.. tja.. gode gamle ‘Leif’ generelt - så fik jeg aldrig fulgt op på det," forklarer hun.

Hun får dog hurtigt understreget, at regnefejlen ikke skal tage noget fra budskabet. 

"Det vil jeg naturligvis gerne beklage - MEN lad mig slå fast, at det ændrer intet ved min pointe i talens budskab. Jeg var nyansat og ung på DR," skriver hun.