Sommertids-kaos: Her vågnede man i forskellige tidszoner

Foto: Shutterstock

Ikke alle havde lyst til at stille uret frem.

Har du før følt dig forvirret over at være vågnet, efter alle urene er blevet stillet frem, så er det intet i forhold til forvirringen, man må antage, de har følt i Libanon.

Politikerne har indgået i en strid med religiøse myndigheder, som medførte, at man besluttede at forlænge vintertid med en måned.

Samtidig løfter landets midlertidige præsident, Najib Mikati, sløret for, at man venter med at stille urene frem indtil 20. april - mere end tre uger efter alle andre.

Det skriver Reuters

Læs også

Kæmpe brøler i byretten: Dømte uskyldig for denne grove overtrædelse

På normalvis vil Libanon ellers følge andre lande i forbindelse med at stille uret frem til sommertid. Men ikke nu, da de altså forbliver i vintertid lidt endnu.

Det ses som et forsøg på at opnå en sejr blandt muslimer, ved at tillade dem, der faster under Ramadan, at bryde deres faste en time tidligere i form af klokken 18 i stedet for klokken 19.

Der er dog endnu ikke meldt en officiel forklaring ud. Og det er heller ikke alle, som er lige glade for den nye idé.

Libanons maronitiske kirke, som har uhyre meget indflydelse, har lørdag meddelt, at de ikke støtter idéen om at forblive i vintertid. Ifølge den maronitiske kirke, som er en særkirke under den katolske kirkke, har der ikke været dialog med andre aktører omkring overvejelserne.

Derfor ville de som vanligt stille urene frem lørdag - og det same gjorde flere andre kristne organisationer, partier og skoler.

Samme beslutning blev taget af flere virksomheder og medieorganisationer, heriblandt Libanons vigtigste nyhedskanaler LBCI og MTV.

Nyhedskanalen har kommenteret, at "Libanon ikke er en ø". Her hentydes der til, at man ikke bare kan adskille sig fra, hvad andre lande gør.

Derimod har landets nationale luftfartsselskab, Middle East Airlines, meldt ud, at urene samt andre enheder vil forblive i vintertid. Dog vil de justere sine flyvetider for at være i overensstemmelse med internationale tidsplaner.

Læs også

Laura tog smertestillende med til sin kæreste, der befandt sig i Egypten: Så skete det utænkelige

.

Dagens Gossip