Sort kvinde ændrede en lille ting: Pludselig var hendes hus 700.000 kroner mere værd

Skrevet af Henrik R

101 uger siden

|

07/06/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
En sort kvindes hus fordoblet i værdi, efter at hun fjernede elementer, der identificerede hendes race og fik hendes hvide ven til at optræde som ejer.

Dagens topnyheder

Hvis der er noget der kan vække debat og store følelser i USA, er det racerelaterede problemer og diskrimination. Selvom der over det sidste års tid har været langt større fokus på raceuligheder i landet, er det stadig et af de emner der splitter folket allermest. 

Organisationen Black Lives Matter er lykkes med at skabe opmærksomhed på problemet, og har endda været i stand til at organiserer kæmpestore demonstrationer i storbyer verden over, men problemet synes langt fra at være løst endnu - det viser denne historie.

Carlette Duffy har for nyligt indsendt en klage til Fair Housing Centre of Central Indiana (FHCCI), fordi hun mener at hun er blevet udsat for diskrimination.

Og der er meget muligt noget om snakken.

Carlette var langt fra tilfreds med prisen hendes hjem blev vurderet til, og forsøgte derfor en form for socialt eksperiment, der på mange måder fik et skræmmende resultat. 

Den sorte kvinde fra Indianapolis, fjernede alle indikationer på sin race fra hjemmet, og fik en hvid ven til at optræde som ejeren af huset. Det resulterede i en prisstigning, og huset var nu på ‘magisk’ vis mere end 100.000 dollars værd.

Hun havde mistanke om, at der var noget galt, efter at hendes to første vurderinger kom til samme pris, som hun betalte for huset i 2017 - det skriver Unilad.

Duffy talte til CBS 4 om sin oplevelse: "Da jeg udfordrede den, kom den tilbage, at taksatoren sagde, at de ikke ændrer det."

Hun fortsatte: “Jeg besluttede at gøre præcis, hvad der blev gjort i artiklen. Jeg fjernede alle billeder af min familie fra mit hus. Jeg tog hvert stykke etnisk kunst ud, så ethvert stykke afrikansk kunstværk, tog fjernede jeg, og jeg fjernede visse bøger,”

Ud over ikke at afsløre hendes race i nogen kommunikation med vurderingsselskabet, bad Duffy en hvid mandlig ven at optræde som boligejer. Kort efter blev det vurderet til mere end det dobbelte af de to første vurderinger.

Duffy sagde: "Jeg bliver grådkvalt selv at tænke over det nu, fordi jeg var så spændt og så glad, og så var jeg så vred, at jeg var nødt til at gå igennem alt dette bare for at blive behandlet retfærdigt."

Hun tilføjede: "Jeg gør dette for min datter, og jeg gør dette for mit barnebarn, så når de kommer mod forhindringer, vil de vide, at du kan stå op, du kan sige, at dette ikke er rigtigt."

Rodman Schley, formand for The Appraisal Institute, sagde i en erklæring: "Vi mener, at overordnet set, er der flere gode mennesker i denne verden end dårlige, herunder i vurderingserhvervet - og at i dag, mere end nogensinde, er folk forpligtet til at lytte, lære og ændrer sig,”

Schley opfordrede også alle, der mener, at de har oplevet lignende boligdiskrimination, til at anmelde det.