Spreder sig til mennesker for første gang: Kinesisk dreng smittet med "meget smitsom" virus

Skrevet af Mathias Madsen

27/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For første gang nogensinde er et tilfælde af en meget smitsom influenza ved navn H3N8 registreret hos et menneske.

Mest læste i dag

Influenzaen H3N8 - bedre kendt som hesteinfluenza - har længe været almen udbredt blandt heste, ligesom man også har oplevet smitte hos blandt andre hunde, fugle og sæler. 

Nu har den smitsomme influenzavirus dog for første gang nogensinde ifølge Jyllands-Posten smittet et menneske.

Der er tale om en fireårig dreng fra Henan-provinsen i Kina. 

Drengen udviklede feber og andre symptomer på virussen i starten af april og har senere fået konstateret smitte med den smitsomme virus. 

Ifølge Agria er virussen normalt "meget smitsom og smitten spredes hurtigt," men de kinesiske myndigheder har meldt ud, at drengens nærmeste ikke umiddelbart er smittede, ligesom de mener, at faren for at smitten spreder sig fortsat er lav. 

Det er endnu uvist, hvordan drengen er blevet smittet, men inden sygdomsforløbet var han i nærheden af både høns og krager, og influenzaen har tidligere været registreret hos fugle. 

"De mest almindelige symptomer på hesteinfluenza er høj feber, næseflåd og hoste. Symptomerne kommer ofte meget hurtigt," står der om influenzaen på Agrias hjemmeside. 

Uvaccinerede dyr får ofte følgesygdomme såsom lungebetændelse og hjertemuskelinflammation, når de har haft virussen, mens vaccinerede dyr ofte får et mildere forløb.