Statens Serum Institut med gode nyheder

Foto: Shutterstock.com

Statens Serum Institut har torsdag formiddag offentliggjort en meddelelse på deres hjemmeside.

Gode nyheder, for en gangs skyld.

Statens Serums Institut har haft umenneskeligt travlt i 2020, og langt størstedelen af de nyheder og informationer de har delt i løbet af året, har ikke været videre positive. Men nu kommer der altså lidt at glæde sig over fra SSI.

Ikke farlig for mennesker

Torsdag formiddag har SSI nemlig i en meddelelse på deres hjemmeside skrevet, at den fugleinfluenza der tidligere i november blev fundet i landet, ikke er farlig for mennesker.

Der er blevet fundet flere fugle der er døde af influenzaen, og i går blev sygdommen også fundet i en fjerkræsbesætning ved Randers – Skriver SSI i meddelelsen.

Der er fundet to forskellige slags fugleinfluenza i Danmark siden november, men begge typer skulle altså ikke være til fare for mennesker.  

SSI´s opfordringer

” Derfor vurderer vi ikke, at det er sandsynligt, at mennesker kan blive smittet med de pågældende fugleinfluenzavirus, som man også har fundet tilfælde af i flere andre lande i Europa,” – Siger afsnitsleder fra Statens Serum Institut, Ramona Trebbién.

Dog kommer SSI stadig med opfordringer angående fugleinfluenzaen. Man skal lade være med at røre døde fugle, eller komme for tæt på dem, man skal i stedet kontakte Fødevarestyrelsen, der vil sørge for at den døde fugl vil blive sent til undersøgelse.

Læs også

Ekspert: Ny, ekstrem global krise truer i 2021

 

 

Dagens Gossip