Storebæltsbroen indfører forbud: Lukket for disse køretøjer

Foto: Shutterstock

Ikke alle køretøjer kan i nærmeste fremtid krydse Storebæltsbroen. Den er nemlig lukket for vindfølsomme køretøjer.

Onsdag er store del af landet blevet ramt af kraftig blæst. Det giver ikke blot problemer med vandstandene flere steder, men også for trafikken.

Læs også

Melder ud: Flere end nogensinde før har søgt

Dette har medført, at der er blevet indført et forbud mod at køre med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen, indtil det igen er forsvarligt.

Det melder Storebæltsbroen ud i en opdatering på sin hjemmeside. Her fremgår det også, at det forventes, at forbuddet vil blive ophævet torsdag morgen kl. 05.00.

Forbuddet mod vindfølsomme køretøjer bliver indført, når det blæser mere end 15 meter i sekundet. Ifølge Storebælt viser en prognose fra DMI, at dette kan vare ved frem til fredag morgen.

Af denne grund kan der ikke stilles en sikkerhed for, at det igen bliver muligt for vindfølsomme køretøjer at passere broen torsdag morgen. Tværtimod er der en risiko for, at det indført forbud kan vare ved helt frem til fredag.

Vindfølsomme køretøjer dækker over en række forskellige køretøjer. Det omfatter bl.a. trailere, anhængere og campingvogne. Hertil dækker det også over tomme eller lette lastbiltrailere med en samlet vægt under ti tons.

Det er desuden ikke blot ved Storebæltsbroen, at det voldsomme blæsevejr fører problemer med sig.

Også på Vejlefjordbroen kan det mærkes, at den kraftige vind påvirker køretøjerne. Derfor frarådes det, at vindfølsomme køretøjer passerer broen. Her er der dog ikke tale om et forbud, men blot en opfordring til at lade være.

"Vinden forventes at aftage i løbet af fredagen," lyder det fra Vejdirektoratet, der har udset et varsel om, at der er kraftig vind på broen.

Læs også

Vild afsløring: Chok-priser i Rema 1000

Ydermere skal man også være indstillet på, at vinden er kraftig på Alssundbroen, men her er dog intet forbud, ligesom der heller ikke er bilister, der frarådes at passere. Ifølge Vejdirektoratet ventes det, at vinden her vil aftage i løbet af onsdag aften.

 

Dagens Gossip