Stormen Otto raser: Nu må de ikke krydse Storebælt

17/02/2023 16:38

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stormen Otto har indtaget Danmark, og det får konsekvenser for folk, der ønsker at krydse Storebælt fredag aften.

Mest læste i dag

Det kan gå helt galt, hvis man forsøger at krydse Storbæltsbroen, hvis der er kraftig vind. Det er især tilfældet, hvis man kører i et køretøj, der er meget vindfølsomt.

Netop derfor har Sund & Bælt udsendt en meddelelse om, at det ikke er tilladt for vindfølsomme køretøjer at krydse broen.

Dette er forårsaget af stormen Otto, der i løbet af dagen har gjort sit indtog på Danmark. Nu har stormen også ramt Storebælt, hvorfor det har været nødvendigt at begrænse, hvilke køretøjer, der kan få lov til at krydse broen.

"På Storebæltsbroen er kørsel med vindfølsomme køretøjer forbudt på grund af kraftig blæst. Forventes ophævet kl. 23:00," skriver Sund & Bælt i sit opslag på det sociale medie.

Der kan ikke stilles en garanti ved, at de vindfølsomme køretøjer kan få lov til at krydse broen igen fra kl. 23.00. Derimod er det kun et estimat, der kan ende med at blive udskudt eller rykket frem i løbet af aftenen.

Flere andre steder i landet er der også blevet sendt advarsler ud. Blandt andet er der blevet udsendt advarsler om at krydse Øresundsbroen og Vejlefjordbroen, hvis man kører i et vindfølsomt køretøj.

Er du i tvivl om dit køretøj er vindfølsomt?

Der kan være flere ting, der gør et køretøj vindfølsomt. Det afhænger derfor ikke kun af størrelsen på det, da både store og små køretøjer kan vise sig at være vindfølsomme.

Sund & Bælt har med baggrund i data fra tidligere uheld, der er skete på Storebæltsbroen, lavet en liste over de køretøjer, der som udgangspunkt vil være vindfølsomme, hvilket omfatter disse:

  • Trailere, anhængere, campingvogne (uanset hvilket køretøj de trækkes af)
  • Andre former for påhængskøretøjer, hvilket f.eks. kan være en tom eller let lastbiltrailer (ikke fladvogn eller blokvogn), der har en samlet vægt, der lyder på mindre end 10 tons
  • Autocampere med en totalvægt under 3.500 kg er også omfattet