Studerende afholdt stor fest: Mindst 53 blev smittet med corona

Foto: Shutterstock

En gruppe studerende afholdt en stor fest trods pandemien. Nu er mindst 53 personer blevet smittet med coronavirus.

I midten af marts blev der afholdt en stor fest på et kollegie i Halmstad. Efterfølgende er mindst 53 personer, der er knyttet til festen, blev konstateret positive med coronavirus.

Læs også

Michael ignorerede mors bekymring om at holde igen med energidrikke: Det kostede ham livet

"Som en konsekvens af dette, lukker vi campus fuldstændig i løbet af denne og næste uge," fortæller Brita Lundh fra Halmstad Universitet til SVT. 

Coronapandemien sætter fortsat sit præg på Sverige, hvor der siden udbruddet for et år siden har været mere end 780.000 bekræftede tilfælde af coronavirus. Og dette tal fortsætter med at stige. 

Samtidig forsøger de svenske sundhedsmyndigheder at understrege vigtigheden af, at anbefalingerne overholdes. Ligeledes appellerer de også til, at svenskerne tager et personligt ansvar. Tilsyneladende er det dog ikke alle, der lytter. 

SVT rapporterer, at der i Halmstad er et stort antal personer, der er blevet smittet med coronavirus, fordi de har deltaget i en privat fest. 

Festen blev angiveligt afholdt den 19. marts, hvor mellem 30 og 40 studerende deltog. Efterfølgende har smitten også spredt sig til de deltagende gæsters yderligere omgangskreds. 

Det har resulterer i, at der nu er sammenlagt 53 personer, der enten har deltaget ved festen eller været i kontakt med nogen, der var med til festen, er blevet smittet med virussen. 

"Tænk hvis nogen af de 53 personer viser sig at være utroligt syge. Det ville være forfærdeligt. Bare fordi man ikke har fulgt restriktionerne," siger Brita Lundh, der er leder på Halmstad Universitet, til SVT News. 

På grund af det store smitteudbrud, har Halmstad Universitet følt sig nødsaget til at lukke campus i to uger. Brita Lundh beklager situationen.

Læs også

Umut Sakarya i vild forvandling: Så meget har han tabt sig

"Selvfølgelig synes jeg, at det er rigtigt træls. Det er jo en speciel tid. Det ved vi alle sammen. At man ikke kan få lov til at feste, at du ikke har lov at mødes, og ikke kan socialisere på samme måde. Vi har virkelig forsøgt at opfordre alle, og det gælder ikke mindst vores studerende, til at følge anbefalinger og restriktionerne," siger Brita Lundh til SVT. 

 

Dagens Gossip