Sundhedsordførere indkaldt til orientering: Partier vil sende elever hjem

Foto: Shutterstock

To danske partier ønsker at lukke ned for undervisningen, og sende eleverne hjem. Alle partiernes sundhedsordførere er blevet indkaldt til orientering søndag formiddag.

Ifølge TV 2 ønsker Dansk Folkeparti og Enhedslisten, at al undervisning i både de ældste klassetrin i folkeskolen samt på alle ungdomsuddannelser bliver lukket ned.

Læs også

Prisstigninger på vej: Nu bliver det dyrere

Det vil selvfølgelig også sige, at de mener, at alle elever skal sendes hjem. Det er ikke et tiltag, der kan udelukkes, da partiernes sundhedsordførere er blevet indkaldt til orientering med sundhedsminister Magnus Heunicke søndag formiddag. Det skriver TV 2 ligeledes. 

Stigningen i antal smittede med coronavirus er nu så stor, at regeringen "kraftigt overvejer", hvorvidt der er behov for, at der indføres yderligere restriktioner. 

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen lørdag eftermiddag, hvor hun udgav et opslag på Facebook. Meget tyder dog på, at der er tale om mere, end blot kraftige overvejelser, da partiernes sundhedsordførere – som sagt – er indkaldt til orientering søndag formiddag. 

Smittetallet er "rigtig, rigtig bekymrende"

I løbet af de seneste 30 timer er der blevet registreret hele 2115 nye smittetilfælde i Danmark. Antallet er ifølge Henrik Ullum, der er direktør for Statens Serum Institut (SSI), alt for højt. Han kalder det høje smittetal for "rigtig, rigtig bekymrende." 

"Det er bekymrende, fordi vi kommer fra en i forvejen stigende kurve – antallet har været kraftigt stigende fra den sidste uge af november og ind i december," fortæller han over for TV 2. 

Ifølge Henrik Ulum er det især, når vi er sammen med andre, at vi smitter hinanden. Derfor er der også mulighed for at se på yderligere restriktioner i denne sammenhæng, fortæller han:

Læs også

Fængselsbetjente udskammes af politikerne efter Peter Madsen-flugt: "Der er ikke begået fejl"

"Hvis vi kigger ned i værktøjskassen, så er der yderligere restriktioner, der kunne være en mulighed. Det hænger altid sammen med, at vi skal se hinanden mindre. Det er dét, vi især har mulighed for at skrue på især, for det er, når vi er sammen – selv om vi godt kan lide at være sammen – at vi smitter hinanden," udtaler Henrik Ullum til TV 2. 

 

Dagens Gossip