Sundhedsstyrelsen med særlig opfordring til danskerne

Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen har udsendt en særlig opfordring til danskerne.

I den nyligt udsendte meddelelse opfordrer Sundhedsstyrelsen til varsomhed i efterårsferien, der for mange afholdes i denne uge.

Meddelelsen fra Sundhedsstyrelsen indeholder en række anbefalinger til, hvordan man sikrer sig bedst muligt mod coronavirus - også selvom, der er aktiviteter på programmet i ferien.

Sundhedsstyrelsen understreger vigtigheden af at huske, at smitteforebygning fortsat skal være i fokus, til trods for, at det er eftersårsferie.

Læs også

Nye coronatal: Smitten fortsætter med at stige

I denne forbindelse har Helene Probst, konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, udtalt følgende:

"Vi står lige nu midt i en epidemi, hvor vi skal gøre tingene lidt anderledes, end vi plejer. Også efterårsferien skal planlægges lidt anderledes, end vi er vant til, for at vi kan forebygge smittespredning med ny coronavirus, mens vi holder ferie. Derfor kan det være en god ide at være sammen med de nærmeste, gøre nogle hyggelige ting hjemme som fx puslespil eller kastanjedyr. Hvis vejret er til det, så vær udendørs, gå en tur i skoven eller find et udendørs arrangement på det lokale museum."

De nye anbefalinger er forholdsvis simple:

  • Søg udendørs, hvor der er mindre risiko for at blive smittet med coronavirus
  • Undgå at afholde og deltage i større arrangementer såsom familiefester
  • Fejrer man tidlig Halloween, bør man undgå at gå fra dør til dør og bede om slik, eller afholde fakkeloptog og udklædningsfester
Læs også

Vigtig opfordring fra Sundhedsstyrelsen

 

 

Dagens Gossip