Sundhedsstyrelsen præsenterer nye corona-retningslinjer

Foto: Shutterstock.com

Hidtil har der været tvivl og forvirring om, hvad Sundhedsstyrelsens retningslinjer for coronasmittede partnere på fødegangen er. Nu bliver det slået fast.

Der har hidtil været tvivl om, hvordan man skulle forholde sig, såfremt man som coronasmittet har en partner, der skal føde. Dette skyldes, at der ikke har været enighed om dette på tværs af alle regioner.

Læs også

Pfizer melder ud: Årlig coronavaccine er målet

I nogle regioner har der være et krav om, at partneren må blive hjemme fra fødslen, såfremt han eller hun er smittet med coronavirus. I andre regioner har det været tilladt for den smittede partner at komme med ind på fødegangen.

På grund af de forskellige regler og uenigheden på tværs af regionerne, har Sundhedsstyrelsen nu taget affære. Det har resulteret i, at styrelsen er kommet med en retningslinje, der gælder for hele landet.

"Det bliver fremadrettet sådan, at Sundhedsstyrelsen udgiver en retningslinje, hvor der vil stå, at som udgangspunkt skal smittede partnere have lov til at deltage ved fødsler," fortæller Bolette Søborg ifølge DR.

Bolette Søborg, der er enhedschef og overlæge i Sundhedsstyrelsen, fortæller også, at styrelsen har været opmærksom på, at dette har været et problem, eftersom de flere gange har fået henvendelser fra borgere, der har været i tvivl.

Den nye retningslinje, der nu er blevet meldt ud af Sundhedsstyrelsen, er dog ikke gældenden endnu. Derimod vil den først være gældende fra den kommende uge, forklarer Bolette Søborg.

Der er hidtil blevet gjort forskel i de forskellige regioner, hvilket betyder, at det ikke er tilladt for en smittet partner at komme med ind på fødegangen i Region Hovedstaden og i Region Nordjylland. Som udgangspunkt er det også gældende i Region Syddanmark.

Læs også

Kina coronatester igen folk i numsen

Fra den kommende uge vil udgangspunktet derimod være, at det er tilladt for en smittet partner er at komme med ind på fødegangen i samtlige regioner - og derfor også i Hovedstaden, Syddanmark og Nordjylland.

 

Dagens Gossip