Svensk fodboldforbund føler sig snydt i EM-afstemning

Skrevet af admin

19/09/2014

Mest læste i dag

I modsætning til Danmark er Sverige ikke blandt de 13 nationer, der i 2020 skal afvikle EM i fodbold. Det har vakt harme i det svenske fodboldforbund, der forventede at blive vært.

- Vi er frygteligt skuffede i den svenske delegation. Vi har følt os sejrssikre, men tilsyneladende mente Uefas eksekutivkomité, at de andre kandidater var bedre, siger formanden for det svenske fodboldforbund, Karl-Erik Nilsson, til nyhedsbureauet TT.

Det stod inden afstemningen klart, at mindst ét af landene - Danmark og Sverige - ville blive vært. Den direkte afstemning mellem landene endte 13-3 til Danmark.

Det har de svenske ansøgere svært ved at forstå, da det nyopførte stadion i Stockholm, Friends Arena, kan huse 50.000 tilskuere, mens Telia Parken i København har en kapacitet på 38.000.

For at blive vært skulle man kunne præsentere et stadion med plads til mindst 50.000, men på forhånd havde Uefa meldt ud, at man i to tilfælde ville give dispensation. Her blev Danmark tilgodeset.

Projektlederen for den svenske ansøgning, Göran Havik, mener, at det blev afgørende, at Danmark i modsætning til Sverige har en repræsentant i Uefas eksekutivkomité.

- Vi har ikke haft nogen repræsentant i komitéen i en årrække, og det, tror vi, har været afgørende. De taler sammen og påvirker hinanden. Sådan fungerer det i de sammenhænge.

- Sammenligner man stadion i København og Stockholm, er der meget stor forskel. Vi ønsker helt klart Danmark tillykke og syntes, det er godt for landet.

- Men vi finder det lidt overraskende, at man vælger netop den arena i Skandinavien frem for Friends Arena. Men Danmark er også repræsenteret i eksekutivkomitéen, siger Göran Havik.

Han hentyder til den tidligere DBU-formand Allan Hansen, der nu har en plads i Uefas eksekutivkomité.

Den nuværende DBU-formand, Jesper Møller, mener også, at Allan Hansen har spillet en central rolle i at få EM til Danmark.

- Han gjorde et stort stykke arbejde som formand, men det lobbyarbejde, jeg har kunnet gøre gennem ham, har været helt fantastisk. Han har rullet hele sit internationale netværk ud, og det, er jeg ret sikker på, har været afgørende, siger Jesper Møller.

Efter at have tabt afstemningen til Danmark fik Sverige endnu en chance i en opsamlingsafstemning, men her fik Sverige færrest stemmer af alle.

/ritzau/