Tank din bil nu: Benzinpriserne stiger om få dage

Skrevet af Nicolai Busekist

24/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vil du undgå at betale en høj pris, når du tanker bilen, er det en god idé at få det gjort nu.

Dagens topnyheder

Det er forventet, at prisen for en liter benzin vil stige til mellem 14,50 kr. og 15 kr. inden for den næste uge. Det skriver B.T.

Ønsker du at undgå at betale den høje literpris, skal du derfor skynde dig at få fyldt tanken i bilens.

"Vi ser, at oliepriserne stiger lige nu. Meget af den olie, vi bruger, kommer fra Rusland, og når der er uro om forsyningen med olie, stiger prisen. Det vil smitte direkte af på prisen på benzin," siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, til B.T.

Hun vurderer desuden, at prisstigningen vil forekomme forholdsvis hurtigt. Af denne grund forventes det, at benzinpriserne stiger allerede i næste uge.

Prisen for olie er steget til vejrs i forbindelse med uroen i Ukraine og Rusland, hvilket har resulteret i, at prisen pr. tønde nu lyder på næsten 104 dollars.

Det er dog ikke blot oliepriserne, der er braget i vejret i løbet af torsdag. Det samme er nemlig gældende for prisen for naturgas. Torsdag morgen er prisen steget med intet mindre end 20 procent.

Opvarmer man sin bolig med gasfyr, kan man derfor ikke kun se frem til en højere pris på tankstanderen. Man vil nemlig også kunne forvente at modtage en dyrere varmeregning, end man er vant til at få.

Louise Aggerstrøm Hansen vurderer, at det er sandsynligt, at prisen vil forblive på det nuværende niveau i en rum tid, inden den forventeligt vil begynde at falde igen.

Hun slår dog fast, at de danske boligejere, der opvarmer boligen med gas, også kan se forvente høje varmeregninger næste vinter.