Temperaturen stiger: Her melder DMI om 28 grader

08/06/2023 07:39

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Temperaturen kommer til at stige endnu mere.

Mest læste i dag

Takket være et omfattende højtryksområde, der strækker sig fra Norskehavet til Rusland, kan vi forvente tør og varm luft i de kommende dage, ifølge DMI. Temperaturen ser ud til at klatre op, og sommerentusiaster vil blive glade for at høre, at vi kan forvente omkring 28 graders varme.

Solens Favør

Landet vil nyde solrigt vejr i løbet af uge 24 (12. juni - 18. juni), med højtrykket, der sender tør og varm luft fra øst. Dog skal det bemærkes, at Danmarks geografi, som et land omgivet af hav, vil resultere i betydelige temperaturforskelle på tværs af regioner. Mens det indre og det vestlige Danmark vil nyde varmere temperaturer, vil de østvendte kyster opleve lidt køligere forhold.

Så læg strandhåndklæderne klar, for vestkysten vil se de højeste temperaturer, mens du måske vil have brug for en let trøje, hvis du planlægger en tur langs østkysten.

En Uvis Weekend

Imidlertid er vejret, som det ofte er tilfældet, en lunefuld ven. Når vi nærmer os weekenden, bliver prognoserne mere usikre. En svag koldfront kan krydse landet fra vest, potentielt bringe byger med sig. Det er endnu uklart, om denne front vil opløse sig selv eller muligvis først passere i uge 25. Dette kan føre til et skift til vestenvind og en lille nedgang i temperaturer.

Uge 25: Holder Højtrykket Fast?

Ugen der starter den 19. juni ser ud til fortsat at være domineret af højtryksområdet, hvilket betyder mere tørt og solrigt vejr. Men kortvarige perioder med ustabilitet kan opstå. Nedbørsmængderne ser ud til at forblive under det sædvanlige for denne tid af året.

Højtrykket forventes at være den hovedaktør, mens de kortvarige, ustabile perioder med lidt flere skyer og byger forventes ikke at have nogen større indvirkning.

Sankthans Vejret og Brandfare

Der er endnu usikkerhed omkring vejret på Sankthans, men der er en mulighed for, at tørre forhold kan føre til høje brandfareindekser. Dette kan potentielt forhindre tilladelser til afbrænding af bål, medmindre der kommer byger, der kan reducere tørkeindekset.