Tidligere Stasi-agent hiver Bent Jensen i retten

Koldkrigshistorikeren Bent Jensen er blevet sagsøgt af den tidligere Stasi-agent Jan Aage Jeppesen omkring indholdet i bogen "Ulve, Får og Vogtere", der udkom tidligere i år. Det skriver Radio24syv.

Jan Aage Jeppesen er vred over, at Bent Jensen i bogen hævder, at Jeppesen var skyld i, at flere østtyske borgere havnede i fængsel i 80'erne, da han arbejdede for den østtyske efterretningstjeneste Stasi.

Det mener Jan Aage Jeppesen, der i dag er 70 år, er i strid med sandheden. Han vil derfor have Bent Jensen dømt for grove injurier og kræver derudover en erstatning på 75.000 kroner.

Jan Aage Jeppesen medgiver, at han i begyndelsen af 1980'erne samarbejdede med Stasi, og han blandt andet var med til at optrævle en vesttysk menneskesmuglerbande, der hjalp østtyskere med at flygte til Vesten mod betaling.

Under dæknavnene Apollo og senere Hamster havde Jan Aage Jeppesen ifølge ham selv et lovligt samarbejde med Stasi, som han fuldt ud står ved.

Han afviser, at arbejdet med Stasi var rettet mod østtyske borgere, og han derfor, som Bent Jensen skriver i bogen, skulle have et medansvar for, at østtyske borgere havnede i fængsel.

"Samarbejdet var alene rettet mod personer og organisationer uden for DDR, aldrig mod østtyske borgere," og "han har intet ansvar for, at østtyske borgere er tilbageholdt eller fængslet," hedder det i stævningen mod Bent Jensen.

Den tidligere Stasi-agent accepterer dog, at hans agentvirksomhed kan kritiseres ud fra en etisk-politisk overbevisning.

Det er ikke første gang, at Bent Jensen havner i centrum i en sag om injurier.

Sidste år blev Bent Jensen frifundet for at have kaldt Jørgen Dragsdahl, tidligere journalist og redaktør på Information, for agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under den kolde krig.

Hverken Radio 24syv eller Ritzau har kunnet indhente en kommentar fra Bent Jensen selv.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip